Μάθε ποιο μπαχαρικό μπορεί να σε κάνει… φέτες! (Video)

Μάθε ποιο μπαχαρικό μπορεί να σε κάνει… φέτες! (Video)

Έχεις μπει στα πρόγραμμα να χάσεις τα περιττά κιλά. Προπονείσαι, κάνεις διατροφή, όμως ίσως δεν γνωρίζεις ένα μικρό μυστικό που θα σε βοηθήσει να γίνεις πραγματικά «φέτες»! Πρόκειται για ένα βότανο, ένα μπαχαρικό, που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σπίτια.

Δες λοιπόν πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το κύμινο και να ενισχύσεις τη διατροφή σου:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 super tip για κοιλιακούς – φέτες

Έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα, αλλά μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 2 ομάδες. Και οι δύο ομάδες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Αλλά τα μέλη της 2ης ομάδας, εκτός από αυτό, είχαν οδηγία να καταναλώνουν 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά (η 1η ομάδα έτρωγε το γιαούρτι σκέτο).

Διαπίστωσαν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν και κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους. Επίσης, υπήρχαν και άλλα οφέλη.

Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες στην 1η ομάδα μόλις 5 μονάδες.

Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.

Μαζί όμως με τη διατροφή η προπόνηση είναι αυτή που θα σε κάνει "φέτες" δες λοιπόν ένα πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις για να κάψεις:

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...