Πόσα μελομακάρονα ή άλλα γλυκά μπορείς να φας τα Χριστούγεννα;

Πόσα μελομακάρονα ή άλλα γλυκά μπορείς να φας τα Χριστούγεννα;

Οι λιχουδιές τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν τη τιμή τους και φυσικά αποτελούν πειρασμό. Το να μη φας ούτε ένα γλυκό επειδή θα σε παχύνει, είναι …αμαρτία. Το να φας μελομακάρονα ή γενικά γλυκά, επιβάλετε. Όμως πόσα μπορείς να φας ώστε να μην έχεις πρόβλημα με τα κιλά σου;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με αυτό το πρόγραμμα μπορείς να μη βάλεις ούτε γραμμάριο στις γιορτές! (Video)

Η απάντηση είναι απλή: Φάε όσους θέλεις και όσους αντέχεις, απλά κάνε αυτή τη κατάχρηση τις δύο Χριστουγεννιάτικες μέρες. Αν το σκεφτείς καλά, θα είναι κάτι σαν μέρα εκτόνωσης από τη διατροφή και η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και να βάλεις κιλά θα τα χάσεις το επόμενο διάστημα αν τηρήσεις το πρόγραμμα σου.

Δες λοιπόν πως έχουν οι θερμίδες των γλυκών των Χριστουγέννων:


Πλούσια σε θερμίδες, λοιπόν, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, ενώ μια προσεκτικότερη ανάλυσή τους, μας δείχνει ότι είναι πλούσια σε απλά σάκχαρα (δεν φαίνεται από τον πίνακα) και λιπαρά.

Τα καλά νέα είναι ότι και τα τρία είναι πλουσιότερα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά (ευεργετικά για την υγεία μας) από ότι σε κορεσμένα λίπη («καταστροφικά» για την υγεία μας).

Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι τα παραπάνω γλυκά είναι πλούσια σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, όπως τα περισότερα γλυκά άλλωστε, αλλά η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε «καλά» λιπαρά τους δίνει το πλεονέκτημα αν συγκριθούν με ένα γλυκό τύπου πάστας σοκολατίνας, από το οποίο και πρέπει να προτιμηθούν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...