Κάψου και …κάψε λίπος και ανέβασε τεστοστερόνη!

Κάψου και …κάψε λίπος και ανέβασε τεστοστερόνη!

Τα καυτερά φαγητά πολλοί τα μισούν, είναι όμως χρήσιμα και κυρίως οι καυτερές πιπεριές για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και ο δεύτερος είναι ότι ανεβάζουν τεστοστερόνη που είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου που του προσδίδει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
Συγκεκριμένα η καψαϊκίνη, που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές είναι μια δραστική ουσία που βρίσκεται στις κοινές πιπεριές αλλά και τις καυτερές (τσίλι), μπορεί να προκαλέσει διάλυση του λίπους και αύξηση της θερμοκρασίας.
Μελέτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει απώλεια βάρους στα άτομα που καταναλώνουν πιπεριές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν, λοιπόν, πάρεις κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα που περιέχει καυτερή πιπεριά, θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ως υποβοηθητικό στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις αυτά τα καρυκεύματα στο φαγητό σου και να ωφεληθείς από τις ιδιότητές τους.

Από την άλλη όμως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, στη Γαλλία, ανακάλυψαν ότι οι άντρες που τα λατρεύουν, τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους που είναι επίσης υπεύθυνη για την περιπετειώδη διάθεση, την επιθετικότητα αλλά και την σεξουαλική λειτουργικότητα των ανδρών, ενώ μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδά της και με την κυριαρχικότητα και την επιτυχία τους.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Physiology and Behavior», επιστράτευσαν 114 άνδρες ηλικίας 18 έως 44 ετών και τους ζήτησαν να συμπληρώσουν αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής, για να καταγράψουν τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τα καυτερά φαγητά.
Τους υπέβαλλαν επίσης σε μετρήσεις τεστοστερόνης σε δείγματα σιέλου.
Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να προσθέσουν σε σκέτο πουρέ πατάτας όσο ταμπάσκο ήθελαν, ώστε να μπορούν να τον καταναλώσουν (σ.σ. το ταμπάσκο είναι η πιο γνωστή σάλτσα καυτερής πιπεριάς στον κόσμο).

Στη συνέχεια, κλήθηκαν να προσθέσουν σε σκέτο πουρέ πατάτας όσο αλάτι ήθελαν (αυτό έγινε για λόγους συγκρίσεως).
Όπως διαπίστωσαν, οι εθελοντές με τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης έτειναν να βάζουν περισσότερη καυτερή σάλτσα στον πουρέ, ενώ αντιθέτως δεν βρέθηκε καμία συσχέτιση ανάμεσα στην ορμόνη και στο αλάτι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ