Αυτή είναι η …χαρούμενη ιδιότητα των φρούτων και λαχανικών!

Αυτή είναι η …χαρούμενη ιδιότητα των φρούτων και λαχανικών!

Για τα λαχανικά γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι είναι χρήσιμα για την υγεία μας αφού περιέχουν βιταμίνες και άλλες ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Ωστόσο μια νέα ανακάλυψη ήρθε να προσθέσει και μια ακόμα χρησιμότητα τους, αλλά αυτή τη φορά στην ψυχολογία μας!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το γονίδιο που μας κάνει να τα διαλύουμε όλα!

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Social Indicators Research» υποστηρίζει ότι αν καταναλώνουμε καθημερινά περισσότερες από μια μερίδα τουλάχιστον λαχανικών θα είμαι περισσότερο ευτυχισμένοι! Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη και ανάλυση αποτελεσμάτων διαφόρων δημοσκοπήσεων όπου συνολικά 80.000 εθελοντές, απάντησαν μεταξύ άλλων ότι όταν έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, αισθανόταν περισσότερο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, ακόμα και όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπ’ όψιν την φυσική δραστηριότητα των εθελοντών και συνολικά την διατροφή τους. Και οι δύο παράμετροι έχει δειχθεί σε προγενέστερες μελέτες ότι επηρεάζει την ψυχική διάθεση.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν είναι γνωστό πως τα φρούτα και λαχανικά την επηρεάζουν ευεξία, αλλά είναι βέβαιοι ότι περιέχουν αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες οι οποίες πιστεύεται ότι ελαττώνουν το στρες. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παιδιά που τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά διατρέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης αργότερα στη ζωή τους.

Οι επιστήμονες γνώριζαν μέχρι τώρα ότι φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και πως αυτές μας προστατεύουν από εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρκίνο, αλλά το πως επηρεάζουν το μυαλό και τα συναισθήματά μας παραμένει ουσιαστικά άγνωστο, αναφέρουν οι ερευνητές. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε υψηλά επίπεδα φρούτων και λαχανικών για το καλό της ψυχικής υγείας μας και όχι μόνο της σωματικής.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...