Καταπολέμησε τη πείνα και μείνε στη διατροφή

Καταπολέμησε τη πείνα και μείνε στη διατροφή

Οι περισσότερες διατροφές χαλάνε από την πείνα! Όσο και αν ακούγεται περίεργο σε ορισμένους όταν κάνεις διατροφή δεν πρέπει να πεινάς, επειδή η στέρηση θα σε οδηγήσει σε κατάχρηση, κάτι που εξανεμίζει τα όνειρα σου για ένα καλοσχηματισμένο κορμί.
Ωστόσο οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και το άγχος δεν επιτρέπει τα πέντε τουλάχιστον γεύματα την ημέρα με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να αισθάνεσαι σαν άγριο θηρίο που θέλει να κατασπαράξει ότι βρει μπροστά του.

Μια απλή συμβουλή είναι να βάλεις σε ένα σακουλάκι λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά και ένα μήλο ή 8 ή 9 αμύγδαλα που περιέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και λίγο λίπος. Όσο για τον αγαπημένο σου καφέ, δεν χρειάζεται να τον στερηθείς αφού είναι πολύτιμη πηγή αντιοξειδωτικών. Πιες τον σκέτο με λίγο άπαχο γάλα και συνόδευσέ τον με μια μπάρα δημητριακών. Με αυτό τον τρόπο, όταν αισθανθείς το αίσθημα της πείνας θα το καταπολεμήσεις.

Από τη άλλη πρέπει να είσαι έτοιμος και ψυχολογικά. Ο ανθρώπινος οργανισμός που έχει παραμείνει για περισσότερο από τέσσερις ώρες νηστικός, δεν επηρεάζει τόσο τις σωματικές λειτουργίες, αλλά κυρίως τη λειτουργία του εγκεφάλου. Φαντάσου ότι υπό αυτές τις συνθήκες λειτουργείς σαν ένα ζώο που μόλις ξυπνήσει το πρωί και το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να βρει τροφή. Όσο περνάει η ώρα και δεν βρίσκει αρχίζει και αγριεύει, και όταν τελικά βρει φαγητό τρώει σαν άγριο θηρίο, δηλαδή όσο μπορεί περισσότερο. Οι άνθρωποι που επίσης είναι πλάσματα του ίδιου φυσικού περιβάλλοντος με τα ζώα, είναι απολύτως λογικό υπό συνθήκες παρατεταμένης πείνας να αντιδρούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος σχεδόν κάθε τέσσερις ώρες εξαντλεί όλα τα αποθέματα γλυκόζης που είναι διαθέσιμα στο αίμα και τότε προκειμένου να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η διαφορά του ανθρώπου στο θέμα της διαχείρισης της πείνας από τα άλλα ζώα είναι ότι με βάση τη γνώση μπορεί να προβλέψει τις καταστάσεις. Τα ωρολογιακά σταθερά και σωστά συνδυασμένα γεύματα που μπορούν να καλύπτουν κάθε φορά την απαραίτητη ποικιλία για επαρκή θρέψη αποτελούν το μοναδικό μας όπλο για να βγούμε νικητές με την πείνα μας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.