Φάτε πίτσα και κρατήστε τη διατροφή!

Φάτε πίτσα και κρατήστε τη διατροφή!

Η πίτσα είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό! Οι περισσότεροι θεωρούν την πίτσα ως μια παχυντική επιλογή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα. Εάν την φτιάξετε ή και την παραγγείλετε με το σωστό τρόπο, η πίτσα μπορεί να είναι ένα πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.
Η πίτσα ανακαλύφθηκε στην Ιταλία, όπως είναι γνωστό, από τις αγρότισσες που ήθελαν να ετοιμάσουν ένα δυναμωτικό γεύμα από τα περισσευούμενα φαγητά, για τους συζύγους, που εργαζόταν στα χωράφια. Έτσι η πίτσα είναι ένα φαγητό που μπορείς να το κάνεις …όσο παχυντικό θέλεις ή καθαρά διατροφικό με όλα τα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή σου.

Ακόμα και αν είστε σε διατροφή δε χρειάζεται να αποκλείσετε εντελώς το νόστιμο αυτό φαγητό αφού υπάρχουν τρόποι να γίνει πιο ελαφρύ και με σαφώς λιγότερες θερμίδες. Αν παραγγείλετε μπορείτε λοιπόν να προτιμήσετε μία μαργαρίτα, η οποία δεν περιέχει πολλά υλικά ή μία που να έχει ως βάση της τα λαχανικά. Ζητήστε να έχει ένα είδος τυριού ή ένα είδος αλλαντικού.

Προτιμήστε τη λεπτή ζύμη πίτσας και ρωτήστε αν υπάρχει ζύμη από αλεύρι ολικής αλέσεως. Μια πίτσα με λεπτή ζύμη, έχει λιγότερες θερμίδες και εξασφαλίζει ότι το πιάτο σας είναι ισορροπημένο ως προς τις ομάδες τροφίμων.

Ζητήστε να σας μειώσουν την ποσότητα του τυριού κατά το ήμισυ. Επειδή αποκλείεται στην πιτσαρία να βρείτε τυρί με μειωμένα λιπαρά, μπορείτε απλά να φάτε λιγότερο. Μια πίτσα με τη μισή ποσότητα τυριού, θα εξακολουθεί να είναι νόστιμη και λαχταριστή, αλλά θα έχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες.

Αν φτιάξετε εσείς πίτσα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης που παρέχει στον οργανισμό μας περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά από ότι αυτή που φτιάχνεται από ραφιναρισμένο αλεύρι.

Βάλτε στην πίτσα σας ένα τυρί με μειωμένα λιπαρά, αντί για τα τυριά που είναι πλήρη σε λιπαρά, ώστε να μειώσετε τις θερμίδες και το κορεσμένο λίπος.
Φτιάξτε σάλτσα με φρέσκια ντομάτα και μη χρησιμοποιείτε πάρα πολλή ζάχαρη ή αλάτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαχανικά όπως μπουμπούκια από κουνουπίδι, αγκινάρες ή πιπεριές.

Γενικά να είστε εγκρατείς στις ποσότητες. Επιτρέψετε στον εαυτό σας να φάει μόνο μερικά κομμάτια και συμπληρώστε με μια ελαφριά σαλάτα. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό ή κάποιο άλλο χωρίς θερμίδες ποτό για να χορτάσετε πιο γρήγορα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.