Αυτά τα «10» που δεν πρέπει να πεις σε μια γυναίκα!

Αυτά τα «10» που δεν πρέπει να πεις σε μια γυναίκα!

Μερικά λόγια, μερικές κουβέντες δεν λέγονται σε όλους και κυρίως σε μια γυναίκα, όσο και αν είσαι τσατισμένος ή οικείος μαζί της. Δες ποια είναι αυτά:

1. «Μπορείς να σταματήσεις να μιλάς τόσο; Πάρε και καμιά ανάσα!»

Δεν μπορείς να το πεις αυτό σε μια γυναίκα, εκτός κι αν βρίσκεστε κλεισμένοι σε αεροστεγές μέρος όπου σιγά σιγά εξαντλείται το οξυγόνο. Σε κάθε άλλη περίπτωση άκου υπομονετικά, γιατί μια γυναίκα θέλει να μιλήσει, να πει τα νέα της, τα νέα των φιλενάδων της, τα νέα των συναδέλφων της, κ.ο.κ. και περιμένει από εσένα να δείξεις ενδιαφέρον και να την παρακολουθείς. Αν κουραστείς μπορείς απλά να της αποσπάσεις την προσοχή, προτείνοντάς της να δείτε καμιά ταινία δράσης ή πηγαίνοντας μια βόλτα έξω για φαγητό. Ως γνωστόν, "καλύτερα να μασάς..."

2. «Δεν με νοιάζει!»

Αν το ξεστομίσεις αυτό, καλύτερα να κρατήσεις αμέσως μια απόσταση ασφαλείας. Διότι, τίποτα δεν κάνει μια γυναίκα να νιώσει χειρότερα από το να θεωρήσει ότι δεν νοιάζεσαι και κατ' επέκταση ότι δεν την αγαπάς. Μπορεί -και ίσως δικαιολογημένα- να αρχίσει τις ερωτήσεις όπως : "Πού πάει η σχέση μας;" ή τις δηλώσεις "Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά σου, τότε ίσως δεν οδηγεί κάπου αυτή η σχέση και να το ξανασκεφτούμε..." κλπ.

3. «Μιλάς σαν τη μάνα σου»

Αυτό είναι διπλή προσβολή για μια γυναίκα. Προσβάλλεις την ίδια και ταυτόχρονα προσβάλλεις και τη μάνα της. Άσε που η ατάκα αυτή μπορεί να σας βάλει στη λογική "η μάνα σου είναι χειρότερη απο τη δική μου, αλλά κάνω υπομονή τόσο καιρό και δεν μιλάω..." κι έτσι να αρχίσετε να μαλώνετε για ανθρώπους έξω από τη σχέση σας.

4. «Ηρέμησε!»

Αυτή η ατάκα μπορεί να κάνει μια γυναίκα περισσότερο έξαλλη από ότι ήταν! Γιατί, το "ηρέμησε" μεταφράζεται αμέσως απο τη γυναίκα ως "έχεις παρανοήσει και λες/κάνεις παράλογα πράγματα". Αυτό σημαίνει ότι αμφισβητείς τα όσα λέει και τα θεωρείς υπερβολές ή ότι εσύ ως ο λογικός και ψύχραιμος έχεις τον έλεγχο. Πες καλύτερα : "Ας προσπαθήσουμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα".

5. «Μήπως πήρες βάρος;» ή «Πώς είσαι έτσι;»

Αν το πεις αυτό καλύτερα να ετοιμαστείς για πολλή παρηγοριά και πολλές δικαιολογίες. Διότι μετά από αυτήν την κουβέντα η αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας μπορεί να καταρρακωθεί ή να υποστεί απλά ένα πλήγμα, αλλά σε κάθε περίπτωση την εκνευρίζεις και μετά θα δεχτείς πολλές ερωτήσεις του τύπου "Δείχνω πολύ χοντρή;", "Έτσι είμαι πιο ωραία;", "Γιατί το λες αυτό; Εξήγησέ μου" κι άλλα πολλά τέτοια. Και αυτό δεν θα το ξεχάσει εύκολα μια γυναίκα.

6. «Είσαι πολύ διασκεδαστική!»

Γιατί να το πεις αυτό; Εκτός κι αν απευθύνεσαι σε γυναίκα-κλόουν ! Διαφορετικά, λέγοντας αυτό απευθείας ακυρώνεις την όποια θηλυκή πλευρά της γυναίκας και την ξενερώνεις. Καλύτερα να πεις : "Περνάω πολύ ωραία μαζί σου".

7. «Όλες οι γυναίκες είστε ίδιες»

Κάθε γυναίκα θέλει να αισθάνεται ξεχωριστή και μοναδική για τον άνδρα με τον οποίο είναι. Θέλει να νιώθει ότι είναι η καλύτερη επιλογή του και ότι αν υπήρχε βασίλειο στην καρδιά του, αυτή θα ήταν η βασίλισσα. Οπότε πες καλύτερα : " Όλες οι γυναίκες είναι ίδιες, εκτός από εσένα, που είσαι μοναδική".

8. «Δεν είμαι ικανοποιημένος απο τη σεξουαλική μας ζωή»

Μόλις το λες αυτό, οι γυναίκες αναρωτιούνται τι λάθος κάνουν και ποιος είναι ο μέσος όρος φορών ανά εβδομάδα για να είναι ένας άνδρας ικανοποιημένος σεξουαλικά. Θα το συζητήσει με φίλες της, θα το googlάρει και τελικά θα σε πει και ανώμαλο. Οπότε να είσαι φειδωλός με αυτές τις δηλώσεις.

9. «Α, οι Scorpions άρεσαν και στην πρώην μου...»

Αυτό δεν το λέμε ποτέ ! Πες το μόνον αν θες να χωρίσεις ή αν ζεις με Σουηδέζα και ξέρεις ότι αυτό θα ακουστεί φυσιολογικό.

10. «Μην με πρήζεις με τα δικά σου!»

Όταν ένας άντρας το λέει αυτό σε μια γυναίκα, είναι απλά βαθιά νυχτωμένος. Η γυναίκα θέλει να ακούει από τον άντρα της ότι είναι σημαντική για εκείνον και έτσι σημαντικά είναι κι όλα όσα έχει να πει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...