Το μοναδικό στοιχείο που οι γυναίκες θεωρούν ακαταμάχητο στον άνδρα

Το μοναδικό στοιχείο που οι γυναίκες θεωρούν ακαταμάχητο στον άνδρα

Οι άνδρες που μπορούν να πουν καλές "ιστορίες" είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας πραγματοποίησαν σειρά δοκιμών σε εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες και αποκάλυψαν το ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο γεγονός.

Στη μελέτη, φοιτητές διάβαζαν τις περιγραφές των ανδρών και των γυναικών και διαπίστωσαν ότι οι βιογραφίες των ανδρών που ξέρουν να διηγούνται (φανταστικές) και εύπεπτες ιστορίες (κοινώς να λένε ψεματάκια), τραβούσαν τα βλέμματα των γυναικών. Από την άλλη, η ικανότητα αφήγησης των γυναικών δεν είχε ιδιαίτερα αποτελεσματικότητα, καθώς οι άνδρες φάνηκαν αδιάφοροι και δεν αποτελούσε κριτήριο προσέλκυσης.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι οι άνδρες που έχουν την ικανότητα να δημιουργούν... μύθο ήταν πιο ποθητοί από εκείνους που -απλώς- μπορούσαν να πουν κάτι πιο καθημερινό και συνηθισμένο.

Επίσης, οι άνδρες με ρητορική δεινότητα, λοζίγονταν ως πιο έξυπνοι και με μεγαλύτερη αντίληψη, ενώ έδιναν την εντύπωση ότι διέθεταν ηγετικά χαρακτηριστικά

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έρευνα είναι ότι οι καλοί "παραμυθατζήδες" είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν τους άλλους ή να κερδίσουν θέσεις εξουσίας στην κοινωνία, γεγονός που είναι κριτήριο επιλογής μιας γυναίκας κι όλα αυτά ακόμα κι αν το αρσενικό δεν διαθέτει όμορφα εξωτερικά γνωρίσματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...