Χαμογέλα ζεστά και κέρδισε την εύκολα!

Χαμογέλα ζεστά και κέρδισε την εύκολα!

Γυμναζόμαστε να φτιάξουμε το τέλειο κορμί. «Πεινάμε» για να έχουμε το τέλειο 6pucks. Ντυνόμαστε σύμφωνα με τη μόδα και γενικά είμαστε «in»… και όλα αυτά για να εντυπωσιάσουμε τις γυναίκες. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα Ισπανών επιστημόνων, όλα αυτά είναι περιττά, αφού ένα …χαμόγελο… τις αρκεί!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 3 τύποι ανδρών που γουστάρουν οι γυναίκες!

Η μελέτη των ερευνητών του τμήματος Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, υποστηρίζει ότι το μόνο που έχουν να κάνουν οι άνδρες είναι να …ρίξουν ένα ένα ζεστό, αληθινό χαμόγελο και αυτό είναι αρκετό για να υπακούσουν οι γυναίκες είναι να έχουν αυτοπεποίθηση δίπλα τους.

Οι Ισπανοί ερευνητές προχώρησαν σε τρία διαφορετικά πειράματα για να στηρίξουν τη θεωρεία τους. Εξέτασαν πως επηρέαζε το χαμόγελο ενός άνδρα αφ’ ενός την αντίληψη μιας ομάδας γυναικών γι’ αυτόν, αφ’ ετέρου την γλώσσα του σώματός τους.

Στο πρώτο πείραμα, ο άνδρας είχε έναν κυριαρχικό ρόλο και έδινε εντολές ή οδηγίες οι γυναίκες υπάκουαν πιο συχνά εάν τους χαμογελούσε, απ’ ό,τι εάν ήταν κακότροπος. Μάλιστα αυτό γινόταν ακόμα και όταν ολοκλήρωνε την εντολή του με κάποιο σεξιστικό σχόλιο. Όταν ο «κυριαρχικός» άντρας χαμογελούσε, άλλαζε η στάση του σώματος των εθελοντριών και γινόταν πιο «μαζεμένη» και υποτακτική.

Στο δεύτερο πείραμα, ο άντρας άλλαζε την δική του στάση του σώματος, κυριαρχική ή υποτακτική, και οι επιστήμονες κατέγραφαν τις αντιδράσεις των γυναικών.

Στο τρίτο πείραμα διερευνήθηκαν οι επιδράσεις των ιδίων αλλαγών σε συνδυασμό με το σεξιστικό σχόλιο.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «PersonalityandSocialPsychologyBulletin», αποδίδει τις αντιδράσεις των γυναικών στο ότι εκλαμβάνουν το ανδρικό χαμόγελο ως ένδειξη «ζεστασιάς» όταν προέρχεται από έναν κυριαρχικό άντρα που ενστικτωδώς τις κάνει να «υποτάσσονται» στη δύναμή του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...