Μήπως σου έχει γίνει πολύ φορτική;

Μήπως σου έχει γίνει πολύ φορτική;

Νιώθεις ότι σε πνίγει; Ότι σου έχει γίνει πολύ φορτική αλλά και εσύ δεν μπορείς να αντιδράσεις για διάφορους λόγους και ένας από αυτός είναι ότι είναι προϊσταμένη ή εργοδότρια σου;
Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι … «προνόμιο» των γυναικών και μάλιστα πολύ εφιαλτικό. Μάλιστα οι γυναίκες λόγο της φύσης τους, περνούν εφιαλτικές στιγμές.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και στους άνδρες, οι οποίοι το αντιμετωπίζουνε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταλάβεις αν η νέα γνωριμία είναι …αφέντρα και σου το κρύβει!

Αυτό τουλάχιστον ανακάλυψαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μιτσιγκαν στις ΗΠΑ που έκαναν τη σχετική έρευνα. Διαπίστωσαν πως οι άνδρες που βιώνουν υψηλά επίπεδα σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσουν έμετο και να πάρουν καθαρτικά ή διουρητικά, με σκοπό να ελέγξουν το βάρος τους!

Είναι μία από τις ελάχιστες μελέτες που έγιναν για τη σεξουαλική παρενόχληση σε άνδρες, οι ερευνητές λοιπόν ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι σε καταστάσεις έντονης σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν τα θύματα ήταν άνδρες, ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν διαταραχή στην πρόσληψη τροφής!

Στη μελέτη, οι επιστήμονες καταρρίπτουν το μύθο ότι οι άνδρες δεν παρενοχλούνται σεξουαλικά. Μπορεί οι γυναίκες να είναι πιο συχνά αποδέκτες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά, όταν τα θύματα είναι άνδρες, βιώνουν την παρενόχληση επίσης με δυσφορία και είναι δυνατόν να απαντήσουν με τις ίδιες συμπεριφορές που απαντούν οι γυναίκες κι ενδεχομένως ακόμα πιο έντονα.

Οι επιστήμονες στηρίχθηκαν σε δείγμα 2.446 ανθρώπων, οι 731 εκ των οποίων ήταν άνδρες κι εξέθεσαν τις εμπειρίες τους αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση, την εικόνα σώματος και τις συμπεριφορές που σχετίζονταν με την πρόσληψη τροφής. Σύμφωνα με την έρευνα υπάρχουν διάφοροι τύποι σεξουαλικής παρενόχλησης που μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, ανησυχία για την εικόνα σώματος και διαταραχές στην πρόσληψη τροφής. Οι ερευνητές, μάλιστα, σημειώνουν πως ίσως υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της παρενόχλησης που εντείνουν τις διαταραχές στην πρόσληψη τροφής στους άνδρες και τονίζουν την ανάγκη να κατευθυνθεί η έρευνα προς την εξέταση αυτού του ενδεχομένου.

Οι διαταραχές στην πρόσληψη τροφής εμφανίζουν μια αυξητική τάση στους άνδρες των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στους νεότερους, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα των προγραμμάτων πρόληψης απευθύνεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στα κορίτσια και τις γυναίκες.

Η ανησυχία για το σωματικό βάρος και την εικόνα σώματος καθώς και οι διαταραχές στην πρόσληψη τροφής μπορεί να εμφανίζονται λιγότερο συχνά στα αγόρια και τους άνδρες, αποτελούν, ωστόσο, πολύ σημαντικά ζητήματα, που έχουν ανάγκη την κατάλληλη παρέμβαση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...