Υπάρχει ή όχι το σημείο «G» στις γυναίκες;

Υπάρχει ή όχι το σημείο «G» στις γυναίκες;

Λέμε ότι η γυναίκα έχει το γνωστό …κουμπί G. Άλλοι λένε ότι είναι μύθος και άλλοι ότι είναι πραγματικότητα. Τι συμβαίνει όμως στη πραγματικότητα; Ας αρχίσουμε πρώτα με την έρευνα που αναφέρει ότι σημείο G δεν υπάρχει:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα περίεργα σεξουαλικά όνειρα που δεν πρέπει να σε τρομάζουν

Η γυναίκα δεν έχει …κουμπί! Ιταλοί ερευνητές ήρθαν να καταρρίψουν την πεποίθηση για το σημείο G μέσα στον γυναικείο κόλπο που τον «πυροδοτεί», ένα θέμα που επί χρόνια έχει αναλυθεί εκ …βαθέων στις αντροπαρέες, τώρα πλέον δεν υφίσταται.

Οι Ιταλοί επιστήμονες ερεύνησαν και ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει κολπικός οργασμός, αλλά μόνο κλειτοριδικός και πριν καλά, καλά βγει η έρευνα στον «αέρα» άρχισαν οι αντιδράσεις που λένε ότι δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα, καθώς οι «φίλοι» (και «φίλες») του κολπικού οργασμού επιμένουν στο δίκιο τους.

Το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και ΓκουίλιαΠούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας «ClinicalAnatomy», σύμφωνα με το «NewScientist», αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός.

Όπως επισημαίνουν, ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Ο σωστός όρος είναι γενικότερα «γυναικείος οργασμός» (κατ' αντιστοιχία του όρου «ανδρικός οργασμός») και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα.

«Ο κολπικός οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν τον γυναικείο οργασμό» υποστηρίζουν.

Οι Ιταλοί σεξολόγοι τονίζουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν «να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις». Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι κακώς αναφέρεται πως υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα και πως αυτή είναι μόνο εξωτερική και δεν έχει καμία ανατομική σχέση με τον γυναικείο κόλπο. Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό «σημείο G», διατείνονται ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Και πάμε στην εκδοχή που λέει ότι σημείο G υπάρχει:

Από την άλλη υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο και αναφέρουν ότι το σημείο G είναι ένας σπογγώδης ιστός και βρίσκεται μέσα στον κόλπο προς την κοιλιά και περιβάλλει την ουρήθρα. Όταν μια γυναίκα διεγείρεται το σημείο αυτό ερεθίζεται και μπορεί να οδηγήσει σε έντονους οργασμούς. Μερικές νιώθουν σα να θέλουν να ουρήσουν αλλά αυτό σημαίνει ότι εκσπερματώνουν. Όμως δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες να ασχολούνται και να τρίβουν το σημείο G. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θέλετε να διαπιστώσετε αν είστε ή όχι οπαδός του, πρέπει να το ανακαλύψετε και να το δοκιμάσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το σημείο G είναι να πειραματιστείτε είτε μόνες σας είτε μαζί με το σύντροφο σας. Η σεξουαλική διέγερση παίζει πρωταρχικό ρόλο στην εξερεύνηση. Γι αυτό το λόγο πρέπει καταρχάς να έχετε διαλέξει μια στάση που να είναι άνετη, είτε στο κρεβάτι είτε σε μια καρέκλα ή όπου αλλού θέλετε και να έχετε τους μηρούς σας ανοιχτούς, ώστε να μπορείτε να φτάσετε το πολυπόθητο σημείο. Συνήθως χρειάζονται δυο δάχτυλα και μπορεί να χρειαστεί να ασκήσετε πίεση μέσα στον ιστό, ο οποίος είναι πρησμένος και με εξογκώματα.

Σε μερικές γυναίκες το σημείο G είναι αρκετά μεγάλο σαν ένα δαμάσκηνο, ενώ σε κάποιες άλλες είναι μικρό σαν σταφύλι. Αν αναρωτιέστε πώς θα καταλάβετε ότι το ανακαλύψατε. Απλά θα το νιώσετε. Η αίσθηση που σας δημιουργεί είναι ξεχωριστή και μερικές φορές μπορεί να σας κάνει να θέλετε να ουρήσετε. Ναι μη σας ακούγετε περίεργο, είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο οργασμός που προκαλεί το σημείο G συνοδεύεται με την έκχυση υγρών.

Τελικά είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις αν υπάρχει ή όχι σημείο G στις γυναίκες!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...