Αυτό είναι το πιο… ερωτικό βότανο!

Αυτό είναι το πιο… ερωτικό βότανο!

Πολλά λέγονται για τα αφροδισιακά βότανα ή ερωτικά αν μπορούμε να τα πούμε έτσι, όμως κάποιο υπερτερεί, αφού μπορείς να το πάρεις με πολλούς τρόπους, ακόμα και στον καφέ.
Η κανέλα, θεωρείτε το πιο ερωτικό βότανο, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Σε μεγάλη ποσότητα όμως είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού.

Μπορείς να την πάρεις από φαγητά, από γλυκά ακόμα και στον καφέ σου. Επομένως είναι ένα βότανο με ποικίλες χρήσεις και εύκολο να το βρει κάποιος.

Η γεύση της κανέλας οφείλεται σε ένα αρωματικό αιθέριο έλαιο που είναι από 0,5 έως 1% της σύνθεσής του. Το αιθέριο έλαιο παρασκευάζεται με το πρόχειρο χτύπημα του φλοιού, διαβρέχοντάς τον στο θαλασσινό νερό και στη συνέχεια, αποστάζοντάς τον ολόκληρο, γρήγορα. Έχει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά της κανέλας και μια πολύ ζεστή αρωματική γεύση. Η πικάντικη γεύση και το άρωμα προέρχονται από τα κινναμωμικά αλδεΰδη ή κινναμαλδεΰδη και σε αντίδραση με το οξυγόνο όσο ωριμάζει, σκουραίνει στο χρώμα και σχηματίζει ρητινώδης ενώσεις. Άλλα χημικά συστατικά του αιθέριου ελαίου περιλαμβάνουν κινναμωμικό αιθυλεστέρα, ευγενόλη, β-καρυοφυλλένιο, λιναλοόλη και μεθυλο καβικόλη.

Η κανέλα ακόμα:

- Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας. Έχει αποδειχθεί ότι, η κανέλα ενισχύει την γνωστική επεξεργασία και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, βοηθά στην αύξηση της μνήμης, στην εστίαση, στη προσοχή και μειώνει κίνδυνο της νόσου του Alzheimer. Επίσης, η κατανάλωση λίγης κανέλα κάθε μέρα, συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς και στην αποφυγή των πονοκεφάλων. Προσθέστε κανέλα στον τον πρωινό καφέ ή στο smoothie σας και αποκομίστε όλα τα οφέλη για την υγεία.

- Βοηθάει να χάσετε βάρος. Όταν η κανέλα είναι μέρος ενός προγράμματος διατροφής και τακτικής άσκησης, μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Η κανέλα αυξάνει τον μεταβολισμό και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην απώλεια κιλών. Προσθέστε κανέλα στο πλιγούρι βρώμης, στο γιαούρτι, ή σε οποιαδήποτε γεύμα, για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους.

- Βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας. Η κανέλα έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του εντέρου σας. Βοηθάει στην πρόληψη της δυσπεψίας, στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και στη διάρροια. Σας συνιστώ να προσθέσετε αυτό το μπαχαρικό στα αγαπημένα σας φαγητά.

- Βοηθάει στις εναλλαγές της διάθεσης, εξαιτίας του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Η κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, που βοηθάει στις εναλλαγές της διάθεσης και στην πρόληψη από κράμπες κατά τη διάρκεια του PMS. Επιπλέον, περιέχει κινναμαλδεΰδη, μια ουσία που δίνει στην κανέλα το άρωμα και τη γλυκιά της γεύση, η οποία συμβάλει στην ισορροπία των ορμονικών διαταραχών. Καταναλώστε λίγη κανέλα με τα τρόφιμα που βοηθούν στην καταπολέμηση του PMS, όπως μπανάνες, σκούρα σοκολάτα, ξηροί καρποί, αβοκάντο, γάλα αμυγδάλου, και το γιαούρτι, και μειώστε τα συμπτώματα.

- Κάνει καλό στην υγεία των ούλων σας. Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που περιέχεται στα περισσότερα στοματικά διαλύματα και στις τσίχλες. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθάει στην προστασία των ούλων και των δοντιών από τις ζημιές. Μπορεί επίσης, να βελτιώσει την αναπνοή σας. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να προσθέσετε περισσότερο κανέλα στα γεύματα σας.

- Καταπολεμά το πόνο της περιόδου. Φτιάχνοντας ένα ρόφημα κανέλλας, αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά και άμεσα τους πόνους της περιόδου, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, τον πονόδοντο, τη δυσπεψία ακόμα και τη δερματίτιδα.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις