Τα 8 σούπερ …σεξουαλικά τρόφιμα!

Τα 8 σούπερ …σεξουαλικά τρόφιμα!

Η διατροφή μετράει παντού στη ζωή μας και φυσικά δεν θα έμενε πίσω το σεξ! Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η λίμπιντο αυξάνεται, μπορείς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι ή αλλού και να περάσεις όμορφες στιγμές!

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να αυξήσετε τις σεξουαλικές σας ορμές με απόλυτα φυσικό τρόπο, καταναλώνοντας κάποιο από αυτά τα τρόφιμα:

1. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα θεωρούνται η απόλυτη τροφή για τους άνδρες, επειδή λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με το γνωστό Viagra. Είναι γεμάτα με χημικές ενώσεις που βοηθούν στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, περιέχουν ίνες, που βοηθούν στην αποβολή της περιττής χοληστερόλης από τον οργανισμό, προτού αυτή προλάβει να προσκολληθεί στις αρτηρίες. Η μείωση της χοληστερόλης και η ταυτόχρονα καλύτερη ροή του αίματος προς το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή, οδηγούν σε πιο σταθερές και πιο μεγαλύτερης διάρκειας στύσεις.

2. Σύκα
Οι αρχαίοι κάτι ήξεραν και προτιμούσαν τα σύκα στη διατροφή τους. Είναι πλούσια σε αμινοξέα, που αποτελούν τις δομικές μονάδες για όλες τις ορμόνες και μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή. Ανεπάρκεια σε αμινοξέα μπορεί να προκαλέσει μειωμένη σεξουαλική αντοχή και μειωμένη επιθυμία για σεξ.

3. Ωμά στρείδια
Τα ωμά στρείδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την τεστοστερόνη, την ποιότητα του σπέρματος αλλά και τη ποσότητα σπέρματος που παράγει ο οργανισμός. Η παραγωγή τεστοστερόνης επηρεάζει την σεξουαλική επιθυμία και την σεξουαλική αντοχή στους άνδρες. Επιπλέον, τα ωμά στρείδια περιέχουν ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη δημιουργεί ένα αίσθημα της ευτυχίας, η οποία μπορεί να αυξήσει την επιθυμία του άντρα να... παρατείνει τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής. Μια ανεπάρκεια σε ψευδάργυρο μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία, ανικανότητα και σεξουαλικά προβλήματα απόδοσης σε ορισμένους άνδρες.

4. Φιστίκια
Τα φιστίκια είναι μια πλούσια φυσική πηγή του αμινοξέος L-αργινίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής στους άνδρες, σύμφωνα με τον δρ Nicholas Perricone. Η L-αργινίνη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία στο πέος ευνοώντας την αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή και την αύξηση της σεξουαλικής αντοχής κατά τη διάρκεια του σεξ.

5. Σκόρδο
Το σκόρδο, μπορεί να μυρίζει, αλλά περιέχει αλλικίνη (allicin), μια χημική ένωση που θεωρείται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Η αυξημένη ροή του αίματος στο πέος το «αναγκάζει» να μείνει σε στύση για περισσότερο χρόνο, αυξάνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ. Επομένως καλό είναι να φάτε και οι δύο σκόρδο για να μη μυρίζετε!

6. Μπανάνες
Οι μπανάνες περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο βελτιώνει την ανδρική δύναμη, τη σεξουαλική αντοχή και αυξάνει την λίμπιντο. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες αυξάνουν το επίπεδο ενέργειας του σώματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

7. Σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη και αλκαλοειδή. Η φαινυλαιθυλαμίνη είναι μια χημική ουσία που προάγει τα καλά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η επίδραση «τύπου καφεΐνης» που έχουν τα αλκαλοειδή, αυξάνουν την ενέργεια, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική αντοχή.

8. Κανέλα
Η κανέλα, θεωρείτε το πιο ερωτικό βότανο, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Σε μεγάλη ποσότητα όμως είναι τοξική και μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού. Μπορείς να την πάρεις από φαγητά, από γλυκά ακόμα και στον καφέ σου. Επομένως είναι ένα βότανο με ποικίλες χρήσεις και εύκολο να το βρει κάποιος. Η πικάντικη γεύση και το άρωμα προέρχονται από τα κινναμωμικά αλδεΰδη ή κινναμαλδεΰδη και σε αντίδραση με το οξυγόνο όσο ωριμάζει, σκουραίνει στο χρώμα και σχηματίζει ρητινώδης ενώσεις. Άλλα χημικά συστατικά του αιθέριου ελαίου περιλαμβάνουν κινναμωμικό αιθυλεστέρα, ευγενόλη, β-καρυοφυλλένιο, λιναλοόλη και μεθυλο καβικόλη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις