Της ζητάς να πάρει αντισυλληπτικό; Λίγο υπομονή και θα έχεις το δικό σου!

Της ζητάς να πάρει αντισυλληπτικό; Λίγο υπομονή και θα έχεις το δικό σου!

Η αντισύλληψη αποτελεί το μόνιμο πρόβλημα πολλών ζευγαριών που είναι σε φάση δέσμευσης! Το γνωστό «καπελάκι» πολλές φορές δεν το θέλεις αλλά ούτε το θέλει, αλλά ούτε θέλει να πάρει αντισυλληπτικά με αποτέλεσμα να γίνονται τα «ατυχήματα» που πολλές φορές καταλήγουν ευχάριστα, ενώ άλλες …δυσάρεστα! Υπομονή λοιπόν και σε λίγο δεν θα εξαρτάσαι από τη γυναίκα, θα έχεις το δικό σου αντισυλληπτικό!

Η αναστολή της λειτουργίας μιας πρωτεΐνης στον ανδρικό οργανισμό ενδεχομένως να αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία του ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Science.

Ερευνητές από την Ιαπωνία υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την ανάπτυξη ενός αναστρέψιμου, μη ορμονικού τύπου, ανδρικής αντισύλληψης.

Επιστημονική ομάδα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Μικροβιακών Παθήσεων του Πανεπιστημίου της Οσάκα, με επικεφαλής τον Δρ Μασαχιτο Ικαβα, μελέτησαν ομάδα τρωκτικών και διαπίστωσε ότι μπορούσε να καταστήσει προσωρινώς στείρα τα πειραματόζωα μπλοκάροντας την πρωτεΐνη καλσινευρίνη, η οποία είναι παρούσα και στο ανθρώπινο σπέρμα.

Οι ερευνητές υποψιάζονταν ότι η καλσινευρίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ανδρική γονιμότητα, αλλά επειδή έχει διάφορες μορφές, δεν γνώριζαν ποια είναι αυτή που σχετίζεται άμεσα με τη γονιμότητα.

Ο Δρ Ικαβα και οι συνεργάτες του μελέτησαν πρώτα την επίδραση που είχε η απαλοιφή δύο γονιδίων, τα οποία πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο στην καλσινευρίνη του σπέρματος. Και τελικά η εμπλοκή αυτών των δύο γονιδίων είχε ως αποτέλεσμα λιγότερο ευέλικτα σπερματοζωάρια, τα οποία δε μπορούσαν να γονιμοποιήσουν τα ωάρια.

Στη συνέχεια με τη χρήση δύο ήδη υπαρχόντων δραστικών ουσιών, της κυκλοσπορίνης Α και του tacrolimus, που είναι γνωστό ότι αναστέλλουν την καλσινευρίνη, τα πειραματόζωα κατέστησαν στείρα. Η αγωγή με τις δραστικές ουσίες διήρκεσε τέσσερις με πέντε ημέρες.

Μια εβδομάδα μετά την διακοπή των φαρμάκων, τα ποντίκια έγιναν και πάλι γόνιμα.

«Τόσο η κυκλοσπορίνη, όσο και το tacrolimus, καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμοποιούνται για να προλάβουν την απόρριψη οργάνων ή στη θεραπεία συγκεκριμένων αυτοάνοσων παθήσεων. Δεν υπονοούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ανδρικά αντισυλληπτικά» ξεκαθαρίζει ο Δρ Ικαβα.

ΠΗΓΗ: In.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως ο τρόπος που κοιμάσαι …προδίδει τα αισθήματα σου για εκείνη!
Γνωρίζατε ότι η στάση του ύπνου σας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας με τον σύντροφό σας; Σε αξιοσημείωτη έρευνα που διενήργησε η Mattress Advisor, ένα online γκρουπ που αξιολογεί στρώματα