Φάε …φλαβονοειδή για να είσαι πάντα… ντούρος!

Φάε …φλαβονοειδή για να είσαι πάντα… ντούρος!

Θέλεις να είσαι πάντα …ντούρος , έτοιμος κάθε στιγμή να της …δώσεις να καταλάβει στο κρεβάτι; Αν πράγματι το θέλεις, τότε πρέπει να εστιάσεις σε τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή που κάνουν τούρμπο την στυτική λειτουργία του άντρα.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, όπου οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και της Σχολής Δημόσιας Υγείας «T.H. Chan» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, υποστηρίζουν ότι τα μούρα, το κόκκινο κρασί και τα εσπεριδοειδή σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω των φλαβονοειδών που περιέχουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα φλαβονοειδή δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά τα χρώματά τους. Τρία συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, οι φλαβανονες και οι φλαβόνες, παρέχουν το μεγαλύτερο όφελος στην πρόληψης της συστικής δυσλειτουργίας. Και πως εξηγείται αυτό σε απλά ελληνικά; Οι ανθοκυανίνες εμπεριέχονται σε όλα τα μούρα, το κόκκινο κρασί και τα ραπανάκια, ενώ οι φλαβανόνες και οι φλαβόνες στα εσπεριδοειδή.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος πάνω από 25.000 μεσήλικες και ηλικιωμένοι άνδρες που είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια σε δημοσκοπήσεις υγείας από το 1986 και έπειτα. Το 2000, 2004 και 2008 οι άνδρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανότητά τους να πετύχουν και να διατηρήσουν επαρκή στύση για διείσδυση.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις απαντήσεις τους με την ποσότητα των φλαβονοειδών στην διατροφή τους.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων σχετίστηκε με 14% μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Ο συνδυασμός γυμναστικής και μιας διατροφής πλούσιας σε φλαβονοειδή μείωνε τον κίνδυνο κατά 21%.

Τα οφέλη των φλαβονοειδών ήταν μεγαλύτερα για τους άνδρες άνω των 70 ετών.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα φλαβονοειδή ίσως ενισχύουν την ικανότητα του άνδρα να πετύχει αι να διατηρήσει μια στύση, διατηρώντας υγιή τα αιμοφόρα αγγεία του.

ΠΗΓΗ: American Journal of Clinical Nutrition

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: