Το αλκοόλ δεν ρίχνει αλλά ανεβάζει τις …επιδόσεις σου!

Το αλκοόλ δεν ρίχνει αλλά ανεβάζει τις …επιδόσεις σου!

Η κοινώς αποδεκτή άποψη λέει ότι αλκοόλ και σεξουαλική συνεύρεση δεν... πολυπηγαίνουν και ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνει την επιθυμία και τις επιδόσεις.
Ωστόσο, νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Keogh του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα προστατεύει από τη σεξουαλική ανικανότητα, καθώς, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που πίνουν μέτρια ποσότητα αλκοόλ, αναφέρουν σε ποσοστό 25%-30% λιγότερα προβλήματα στύσης σε σχέση με όσους πίνουν τσάι.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν μέχρι τέσσερα ποτά τη μέρα, επί πέντε μέρες την εβδομάδα, εμφανίζουν «ευνοϊκή συσχέτιση» με την ομαλή στυτική λειτουργία. Επίσης οι «πότες του Σαββατοκύριακου» και όσοι του δίνουν να καταλάβει κυρίως σε γλέντια και πάρτι, έχουν μικρότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους πίνουν μόνο μια φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι άνδρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, είναι πιθανότερο -σε σχέση με το μέσο όρο- να εμφανίσουν και καρδιακή πάθηση, γι’ αυτό και οι ερευνητές συνέστησαν περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ, τη στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...