Τα βήματα για το… «man up»

Τα βήματα για το… «man up»

Στη Βρετανία στήθηκε «reality show», όπου άνδρες με περιορισμένη αυτοπεποίθηση κατέφευγαν στα απαλά και έμπιστα χέρια γυναίκας ειδικού, ώστε να γίνουν πραγματικοί… άνδρες. «Man Up» ήταν η ονομασία του και εκεί έβλεπες διάφορους τυπάδες, οι οποίοι δύσκολα έβγαιναν από το σπίτι τους, να υποβάλλονται σε δοκιμασίες από μποξ και αναρρίχηση, μέχρι ραντεβού με γυναίκα, για να πάρουν τα… πάνω τους.
Παρακάτω ακολουθούν 10 τρόποι, για να αποφύγεις να εκτεθείς κι εσύ στην T.V., όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα φθάσει στα ελληνικά κανάλια.

1. Μάθε τι βρίσκεται έξω από την «comfort zone» σου

Κατέγραψε τις κινήσεις που θες να κάνεις, αλλά φοβάσαι. Θα καταλάβεις τί πραγματικά θέλεις να κάνεις και τι θέλεις να αποφύγεις.

2. Σιγουρέψου ποια φοβία θες να ξεπεράσεις

Δημιούργησε λίστα. Ιεράρχησέ τις και ξεκίνα την… προπόνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πού «πάσχεις» περισσότερο.

3. Νιώσε άνετος με το «θέμα» σου

Αποδέξου ότι έχεις πρόβλημα και προσπάθησε να το λύσεις. Εάν δεν το παραδεχθείς, δεν κάνεις βήμα μπροστά.

4. Αντιμετώπισε την αποτυχία ως μάθημα

Τι σουν έχει διδάξει η προσωπική σου εμπειρία. Κατέγραψε την καθημερινότητά σου, υπό το κράτος του φόβου και εμβάθυνε μέρα με τη μέρα. Ολο και κάτι θα μάθεις.

5. Κάνε μικρά βήματα… εμπρός

Η φοβία δεν ξεπερνιέται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο, γι’ αυτό μην κάνεις άλματα. Κάνε βήματα… μωρού, προσπαθώντας να πετύχεις την καθημερινή βελτίωση. Ξεκίνα να μιλάς σε λίγους για το πρόβλημα ή σε άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.

6. Κάνε παρέα με ριψοκίνδυνους

Είναι καλό να συναναστρέφεσαι με διαφορετικούς, από σένα, ανθρώπους από τους οποίους μπορείς να παραδειγματιστείς. Αναπόφευκτα, θα δεχθείς την επιρροή τους και θα αρχίσεις να «αντιγράφεις» τι κάνουν εκείνοι και δεν κάνεις εσύ.

7. Αντιμετώπισε τον εαυτό σου με ειλικρίνεια

Μην πεις ποτέ: «δεν έχω χρόνο για να αλλάξω τώρα». Είναι καλύτερο να πεις «φοβάμαι». Απέφυγε τις δικαιολογίες και προσπάθησε να πας παρακάτω, ώστε να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου.

8) Ξεκαθάρισε ποια πλεονεκτήματα θέλεις να αποκτήσεις

Κράτησέ στο μυαλό σου τα πιθανά πλεονεκτήματα που θες να προσθέσεις στον χαρακτήρα και την καθημερινότητά σου, ώστε να σε βοηθήσουν να απεγκλωβιστεί από τη φοβία σου.

9. Μην παίρνεις τον εαυτό σου και τόσο στα σοβαρά

Μάθε να γελάς με τον εαυτό σου, όταν κάνεις λάθη. Όταν ρισκάρεις, είναι λογικό να μην πετύχεις σε όλα. Κατάλαβε ότι και τα… χαστούκια μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά και διδακτικά.

10. Δώσε έμφαση στη διασκέδαση

Διασκέδασε με τη διαδικασία εξερεύνησης του εαυτού σου. Επίλεξε περιβάλλον που θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πράγματα που δεν γνώριζες για… σένα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...