Ανακαλύψτε αν έχετε πρόβλημα στυτικής λειτουργίας

Ανακαλύψτε αν έχετε πρόβλημα στυτικής λειτουργίας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας στους πέντε άνδρες έχει βρεθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης και γενικά στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ για διάφορους λόγους …κυρίως εγωισμού μόνο το 9% αυτών των ανθρώπων έχει ουσιαστικά ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ουρολογικών Παθήσεων επισημαίνουν ότι είναι πραγματικά σημαντικό για όσους άνδρες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και θέλουν να το ξεπεράσουν μπορέσουν να μιλήσουν με τον γιατρό τους επειδή είναι ο μόνος τρόπος, για να τεθεί η σωστή διάγνωση και να οριστεί η αποτελεσματική θεραπεία.

Επισημαίνουν ακόμα ότι ένα απλό τεστ που συμπληρώνεις μόνος σου μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η αμηχανία και ο εγωισμός. Το Διαγνωστικό Τέστ για την ΠΕ (PEDT) αποτελεί έναν απλό τρόπο προσδιορισμού του προβλήματος απαντώντας σε πέντε μόνο ερωτήσεις.

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο και ανακαλύψτε αν έχετε πρόβλημα: 

Α. Πόσο δύσκολο σας είναι να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση;

1. Καθόλου δύσκολο

2. Κάπως δύσκολο

3. Μέτρια δύσκολο

4. Πολύ δύσκολο

5. Εξαιρετικά δύσκολο

Β. Πόσο συχνά φτάνετε στην εκσπερμάτιση νωρίτερα από ότι θα θέλατε;

1. Σχεδόν ποτέ / Ποτέ

2. Λιγότερες από τις μισές φορές

3. Σχεδόν τις μισές φορές

4. Περισσότερες από τις μισές φορές

5. Σχεδόν πάντα / Πάντα

Γ.  Πόσο συχνά φτάνετε στην εκσπερμάτιση με πολύ μικρό σεξουαλικό ερεθισμό;

1. Σχεδόν ποτέ / Ποτέ

2. Λιγότερες από τις μισές φορές

3. Σχεδόν τις μισές φορές

4. Περισσότερες από τις μισές φορές

5. Σχεδόν πάντα / Πάντα

Δ. Αισθάνεστε εκνευρισμό, επειδή εκσπερματίζετε νωρίτερα από ότι επιθυμείτε;

1. Καθόλου

2. Ελαφρώς

3. Μέτρια

4. Πολύ

5. Πάρα πολύ

Ε. Πόσο σας ανησυχεί ότι η πολύ γρήγορη εκσπερμάτισή σας αφήνει τη σύντροφό σας σεξουαλικά ανικανοποίητη;

1. Καθόλου

2. Ελαφρώς

3. Μέτρια

4. Πολύ

5. Πάρα πολύ

Αν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από ή ίσο με 8 υποδηλώνει ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να πάσχετε από Πρόωρη Εκσπερμάτιση. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή επικοινωνήστε με έναν ειδικό για μια ενδελεχή εξέταση σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι σχετικά με τον χρόνο ή / και τον βαθμό της εκσπερμάτισής σας.

Από 9 έως 10 υποδηλώνει ότι θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για περαιτέρω εξέταση και αξιολόγηση.

Μεγαλύτερο ή ίσο με 11 υποδηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από Πρόωρη Εκσπερμάτιση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή επικοινωνήστε με έναν ειδικό για μια πλήρη και σωστή διάγνωση.

Προσοχή μη κάνετε μόνοι σας διάγνωση και καταφύγετε σε αυθαίρετες θεραπευτικές λύσεις. H συμβολή του ειδικού γιατρού είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτά είναι 15 πράματα για το σεξ που ούτε καν φαντάζεσαι
Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για το σεξ τότε μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και αν δεν μας πιστεύεις διάβασε τις επόμενες γραμμές και θα το καταλάβεις: