Οι στάσεις του σεξ που δεν καταπονούν τη μέση

Οι στάσεις του σεξ που δεν καταπονούν τη μέση

Το σεξ κάποιες φορές αποδεικνύεται σαν την κωπηλατική στο γυμναστήριο… αν δεν την κάνεις σωστά κινδυνεύεις να τραυματίσεις τη μέση σου. Πόσο μάλλον για τους άνδρες που έχουν πρόβλημα μέσης, κάτι που είναι ανεξάρτητο από τη καλή φυσική κατάσταση του καθενός.

Το θέμα αυτό απασχόλησε τους επιστήμονες που ερεύνησαν ώστε να διευκολύνουν τόσο τους άνδρες που έχουν πρόβλημα, όσο και τους υπόλοιπους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Οι επιστήμονες του Βιομηχανικού Εργαστηρίου Σπονδυλικής Στήλης του Πανεπιστημίου Γουότερλου, στο Οντάριο, συνέταξαν μια λίστα με συγκεκριμένες στάσεις του σώματος κατά τη διάρκεια του σεξ που προκαλούν μικρότερη επιβάρυνση στη μέση.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό Spine, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η επιλογή της καλύτερης εξαρτάται από τον τύπο του πόνου που κάθε άνδρας βιώνει. Αναφέρουν ότι ο καθένας θα πρέπει να καθορίσει σε ποια κατηγορία ανήκει, αφού διαβάσει τη λίστα, όχι μόνος του, αλλά με τη βοήθεια φυσιοθεραπευτή. Αν ήδη έχουν πρόβλημα στη μέση τους, τότε με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούν ώστε να μη βιώνουν το πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι παλαιότερα η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας σχετιζόταν με την ποιότητα ζωής του ατόμου και άρα μπορεί να αποτελεί δείκτης υγείας η ακόμα αναπηρίας. Συγκεκριμένα μελέτες είχαν δείξει ότι το 84% των ανθρώπων με πόνο στη μέση κάνει σεξ λιγότερο συχνά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους πέντε άνδρες αναφέρει πρόβλημα στη μέση του και ότι αισθάνεται δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα αντιμετωπίζουν δυσκολία ώστε να καταλήξουν μια βολική στάση, ειδικά με τις πυελικές κινήσεις.

Για να συντάξουν τη λίστα οι επιστήμονες συνέστησαν μια ομάδα που αποτελούνταν από δέκα ζευγάρια, περίπου 20 και 30 ετών. Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, ανέλυσαν πέντε διαφορετικές στάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Στη συνέχεια συνέκριναν την κινητικότητα της μέσης κατά την ερωτική επαφή με τις κινήσεις που προκαλούν πόνο στη μέση. Έτσι προέκυψαν οι στάσεις που προκαλούν λιγότερο πόνο.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ένα παράδειγμα όπου η γυναίκα βρίσκεται στα τέσσερα και ο άνδρας γονατίζει πίσω της. Αυτή η στάση θεωρείται ότι είναι λιγότερο επιβαρυντική για την πλάτη. Επίσης, όταν ο άνδρας βρίσκεται από πάνω από τη γυναίκα με τα χέρια του σε έκταση και υποστηρίζει τον κορμό του, προκαλεί λιγότερο πόνο στη μέση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι κάθε άνδρας μπορεί να τροποποιεί τις προτεινόμενες στάσεις του σώματος ανάλογα με τις ανάγκες του. Επόμενος στόχος να είναι να γίνει αντίστοιχη μελέτη σε γυναίκες με οσφυαλγία και σε άτομα που έχουν κάνει αντικατάσταση ισχίου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις