Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σε κάνουν «ντούρο» και «διαρκή»

Αυτές είναι οι ασκήσεις που θα σε κάνουν «ντούρο» και «διαρκή»

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους ή αλλιώς ασκήσεις Kegel’s, αν γίνονται τακτικά μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρόωρη εκσπερμάτωση, που είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί χιλιάδες άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φαγητό ή σεξ; Ποιο θα προτιμούσες αν θα έπρεπε να επιλέξεις!

Αυτό υποστηρίζει έρευνα Ιταλών επιστημόνων που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρολογίας, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Επί τέσσερις μήνες οι άνδρες έκαναν τις ασκήσεις επί 20 λεπτά την ημέρα. Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν και η ενδυνάμωση των μυών του περινέου ώστε να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη και αντοχή. Ακόμα οι ερευνητές διέγειραν με την χρήση χαμηλής ισχύος ηλεκτρικού ρεύματος τους μυς του πυελικού εδάφους των ανδρών, ώστε να τους ενισχύσουν την επιθυμία εκτέλεσης των ασκήσεων, διαδικασία που ονομάζεται βιο-ανάδραση.

Το 82% των ανδρών παρουσίασαν βελτίωση, ενώ ακόμα δύο ακόμη παρουσίασαν μεν βελτίωση αλλά εγκατέλειψαν την μελέτη, πριν την συμπλήρωση των τεσσάρων μηνών ενώ πέντε εμφάνισαν καμιά βελτίωση.

Στην αρχή της μελέτης, ο μέσος χρόνος των ανδρών για την εκσπερμάτιση κατά τη διάρκεια της συνουσίας ήταν τα 32 δευτερόλεπτα. Μετά από έξι εβδομάδες θεραπείας, οι 33 άνδρες χρειάζονταν λίγο περισσότερο από δύο λεπτά για να εκσπερματίσουν. Μετά από 12 εβδομάδες, ο μέσος χρόνος τους είχε φτάσει στα 2,5 λεπτά.

Δεκατρείς άνδρες συνέχισαν να εκτελούν τις ασκήσεις μια φορά την εβδομάδα και αξιολογήθηκαν από τους ερευνητές μετά από έξι μήνες. Όλοι ανέφεραν ότι είχαν διατηρήσει το αρχικό αποτέλεσμα.

Οι επιστήμονες πάντως διευκρίνισαν ότι οι ασκήσεις που χρησιμοποιήθηκαν στους συγκεκριμένους άνδρες ήταν λίγο πιο πολύπλοκες απ’ αυτές που κάνουν συνήθως τα άτομα που υποφέρουν από ακράτεια ούρων.

Η επιτυχία του προγράμματος ασκήσεων εξαρτάται από την ικανότητα του άνδρα να τις εκτελεί σωστά, γι’ αυτό και οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει να γίνονται υπό την καθοδήγηση φυσικοθεραπευτή.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το