Θέλει να σου βάλει …χειροπέδες; Σκέψου πριν απαντήσεις και μάθε το γιατί…

Θέλει να σου βάλει …χειροπέδες; Σκέψου πριν απαντήσεις και μάθε το γιατί…

Θυμάστε τη ταινία «9 ½ Εβδομάδες»; Εκείνη την τρελή ερωτική ιστορία με την εκρηκτική ΚιμΜπασιντζερ και τον απίθανο ΜίκιΡούρκ! Μια ταινία που εκείνη την εποχή κατέρριψε τα ταμπού και συζητιέται μέχρι και σήμερα! Ειδικά όταν η Μπάσινζερ, σε ένα από τα πολλά ερωτικά παιχνίδια που έκαναν στο διαμέρισμα άφησε τον Μίκι δεμένο σε μία κολώνα του σπιτιού….

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε γιατί για κάθε άντρα υπάρχει και μια γυναίκα που θα τον καταστρέψει!

Ας μην γελιόμαστε! Ο έρωτας με τη καλή μας, δεν είναι μόνο η μια και γνωστή πατροπαράδοτη στάση… Ο έρωτας απαιτεί φαντασία και απελευθέρωση. Και ένας απελευθερωμένος άνδρας κερδίζει τη γυναίκα, ειδικά αν είναι απλά σε σχέση! Σας είπε να σας δέσει; Η ακόμα το προσπάθησε και εσείς αρνηθήκατε; Μάλλον κάνατε τη λάθος επιλογή!

«Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται… αρκεί να συναινούν ψυχικά και σωματικά και οι δύο σύντροφοι», αναφέρει σε άρθρο του ο Θάνος Ασκητής, διδάκτωρ ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει: «Εάν όμως το παιχνίδι αυτό γίνει προϋπόθεση για τη διέγερση ή τον οργασμό του άνδρα, αγκυλώνοντας το ζευγάρι σε μια σεξουαλική συμπεριφορά που απαιτείται με επίμονο και επαναληπτικό τρόπο, τότε είναι σημαντικό οι σύντροφοι να απευθυνθούν μαζί σε ψυχολόγο ειδικευμένο στη σεξουαλική υγεία, έτσι ώστε να φέρουν μια ισορροπία στο ερωτικό παιχνίδι που -ιδανικά- δεν είναι εγωκεντρικό και εστιακό καθώς καθρεφτίζει τα «θέλω» δύο συντρόφων».

Τα ερωτικά παιχνίδια καταρρίπτουν τα ταμπού, φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι και απλά ο έρωτας αποκτά ενδιαφέρον…

Βέβαια υπάρχουν αρκετοί που είναι πουριτανοί, βάζοντας το «εγώ» του άνδρα πάνω απ΄ όλα. Τα πάντα είναι σχετικά και πάντα εξαρτώνται και από τη σύντροφο, όχι μόνο από εμάς. Αφήστε λοιπόν το εαυτό σας χαλαρό και παίξτε παιχνίδι. Δεν θα χαθεί ο ανδρισμός σας, δοκιμάζοντας κάτι νέο. Αφήστε την να σας δέσει, αν της αρέσει. Να νιώσει ότι κυριαρχεί… και δεν θα χάσετε… στο τέλος της ιστορίας, πάντα θα είστε χωρίς… δεσμά στα χέρια!

«Είναι σημαντικό από τη μια να ανακουφίσουμε τη γυναίκα αυτή που εγκλωβίζεται στα στερεότυπα κι από την άλλη να την ενισχύσουμε να μιλά ανοιχτά με το σύντροφό της για κάθε ερωτικό παιχνίδι που της γεννά δυσφορία, αγωνία και άγχος» αναλύει ο Θάνος Ασκητής.

Οι περισσότεροι βέβαια φοβούνται ότι θα υπάρξει μια …πρωκτική διέγερση, εις βάρος τους από μέρους της συντρόφου. Αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ χωρίς τη συναίνεση… αφού αυτή είναι η σημασία του έρωτα. Η συναίνεση είναι το πρώτιστο και αυτό είναι κάτι που έρχεται μόνο του, στην διάρκεια της πράξης, χωρίς ομιλίες και «συμβόλαια»

Από την άλλη υπάρχουν και οι άνδρες  που τους αρέσει η πρωκτική διέγερση από τη γυναίκα και φοβούμενοι μη θεωρηθούν γκέι καταπιέζουν αυτό το αίσθημα. Είναι όμως έτσι; Ο Θάνος Ασκητής δίνει την εξήγηση: «Ο άνδρας που αποζητά την πρωκτική διέγερση από τη σύντροφό του δε σημαίνει πως είναι ομοφυλόφιλος, έχει δικαίωμα στη διεκδίκηση της ηδονής του αλλά και σε μια ειλικρινή επικοινωνία με την παρτενέρ του. Η γυναίκα σύντροφος από την άλλη έχει επιλογή να ακολουθήσει ή όχι το σύντροφό της σε αυτό του το «θέλω».

Παίξτε με τη σύντροφο, αφεθείτε στα χέρια της, ακόμα και αν τα δικά σας είναι δεμένα. Ξεχάστε για μια στιγμή το στερεότυπο ότι ο άνδρας δένει τη γυναίκα… Στερεότυπα στον έρωτα δεν υπάρχουν, υπάρχει συναίνεση και ηδονή.

«Επικοινωνώ» τις ανησυχίες μου δε σημαίνει απορρίπτω το σύντροφό μου, αλλά δίνω μια ευκαιρία στη σχέση μας να είναι αληθινή και ουσιαστική. Ο σύντροφός μας είναι αυτός που μπορεί να μας ανακουφίσει έτσι ώστε μαζί να οδηγηθούμε σε ένα μοίρασμα των πιο κρυφών και ανεξερεύνητων πόθων, που μπορούν να απογειώσουν την ερωτική επαφή» καταλήγει ο Θάνος Ασκητής.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...