Αν γίνεις σκληρός άντρας μάθε γιατί θα έχεις επιτυχία στις γυναίκες

Αν γίνεις σκληρός άντρας μάθε γιατί θα έχεις επιτυχία στις γυναίκες

Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς άντρες, εκείνους με μακιαβελικά χαρακτηριστικά! Μακιαβελισμός, ναρκισσισμός, ψυχοπάθεια – αυτά τα τρία χαρακτηριστικά συνοψίζουν σύμφωνα με τους ειδικούς τη Σκοτεινή Τριάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 τρόποι να αναζωογονήσεις τη σχέση σου

Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο, οι γυναίκες τα εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα στην εξωτερική εμφάνιση των ανδρών. Και ομολογουμένως έλκονται από αυτά, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Ερευνα που διεξήγαν πρόσφατα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, σε συνεργασία με ερευνητές από την Πολωνία και τη Φινλανδία, σε 2.370 ενήλικες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στη μελέτη, έδειξε το εξής αποτέλεσμα:

Οι γυναίκες πράγματι προτιμούν τους άνδρες με εμφανισιακά χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τριάδας- άνδρες δηλαδή που δείχνουν κακοί, τρελοί ή επικίνδυνοι. Αλλά δεν τους θέλουν μόνο για εραστές, για την επικίνδυνη περιπέτεια, όπως θα περίμενε κανείς. Στοιχεία όπως ο ναρκισσισμός, ο μακιαβελισμός και η ψυχοπάθεια που συνδέονται με τη Σκοτεινή Τριάδα, θεωρούνται κατά βάθος ένδειξη δύναμης, υγείας και αυτοπεποίθησης – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι γυναίκες στον άντρα που επιλέγουν για πατέρα των παιδιών τους. Μέσα τους δηλαδή πιστεύουν οι γυναίκες πως με τέτοιους άντρες θα φέρουν στον κόσμο υγιέστερα και πιο εύρωστα παιδιά.

Επίσης στην έρευνα οι γυναίκες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια από τα τρία χαρακτηριστικά προτιμούν στους άντρες. Αλλες απάντησαν ότι προτιμούν τους «επιθετικούς», «λιγότερο πρόσχαρους» και «δόλιους» (μακιαβελικός τύπος) και άλλες ότι προτιμούν τους «αρρενωπούς», τους «επιβλητικούς» (τύπος του ναρκίσσου).

Η έρευνα μελέτησε και το πόσα παιδιά κάνουν οι γυναίκες με τον κάθε τύπο άντρα. Εκείνες που προτιμούν τους νάρκισσους τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά από τον μέσο όρο. Εκείνες που προτιμούν τους μακιαβελικούς έχουν παιδιά που αντιστοιχούν στον μέσο όρο. Εκείνες προτιμούν τους άντρες με εξωτερικά χαρακτηριστικά ψυχοπαθούς έχουν τελικά λιγότερα από τον μέσο όρο παιδιά. Βεβαίως στη μελέτη όσον αφορά τα παιδιά ελήφθησαν υπόψη και παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία κ.α.

«Εξετάσαμε κατά πόσο η προτίμηση προς τα χαρακτηριστικά της Σκοτεινής Τριάδας που αντανακλούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του αντρικού προσώπου συνδέονται με το ένστικτο της αναπαραγωγής στις σύγχρονες γυναίκες.

»Από τα τρία χαρακτηριστικά ο ναρκισσισμός συνδέεται πιο ξεκάθαρα με την κοινωνική επιτυχία, τη φυσική και τη ψυχική υγεία στους άνδρες. Είδαμε πως η γυναικεία προτίμηση για τον άντρα-νάρκισσο συνδέεται πιο ισχυρά με την αναπαραγωγική διαδικασία.

»Οι γυναίκες που προτιμούν τους άντρες με τα μακιαβελικά χαρακτηριστικά προσώπου έχουν λιγότερα παιδιά σε σχέση με τις συνομήλικές τους που επιλέγουν τα πιο ήρεμα αντρικά πρόσωπα.

» Η προτίμηση των γυναικών για τους άνδρες που μοιάζουν λίγο τρελοί δεν συνδέθηκε στα αποτελέσματα της έρευνας με την τεκνοποίηση.

»Ολα τα παραπάνω όμως δείχνουν πως η προτίμηση των γυναικών για άντρες με εξωτερικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στη Σκοτεινή Τριάδα μπορεί να συνδεθεί με την αναπαραγωγική διαδικασία».

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...