Απλά και εύκολα tips για να απογειώσεις την σεξουαλική σου εμπειρία

Απλά και εύκολα tips για να απογειώσεις την σεξουαλική σου εμπειρία

Το σεξ είναι μια ψυχική και σωματική αναζήτηση που μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν πρέπει να συνοδεύεται με οδηγό. Όπως και με οτιδήποτε άλλο, αυτό που αρέσει σε έναν άνθρωπο μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που θέλει κάποιος άλλος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το σεξ στο σπίτι σου είναι πάντα μοναδικό!

Σαν άνδρας, είναι σημαντικό να συμμετέχεις σε δραστηριότητες που θα διατηρήσουν τη γενική υγεία σου, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική σου υγεία. Η μείωση του στρες, η σωστή διατροφή, η άσκηση και η αποφυγή κακών συνηθειών, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να σε κρατήσει σε άριστη κατάσταση. Ένας υγιής τρόπος ζωής σου δίνει επίσης σεξουαλική αυτοπεποίθηση.

Στη συνέχεια σου προτίνουμε κάποια υγιεινά tips για να απογειώσεις την σεξουαλική σου επίδοση και απόλαυση.

Υγιεινά "πρέπει"

Έλεγχος του παιχνιδιού

Όταν πρόκειται για ερωτικά παιχνίδια, το κλειδί "ενεργοποίησης" για τους ανθρώπους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Για παράδειγμα, εάν ρωτήσεις την κοπέλα σου αν θέλει να κάνει σεξ και σου πει γρήγορα όχι, θα μπορούσες να το ζητήσεις με πιο επιδέξιο τρόπο ή να της το δείξεις με τη γλώσσα του σώματος.

Ο έλεγχος είναι πάντα σχετικός με το συναίσθημα και την επιθυμία. Είναι σημαντικό να δείξεις ότι δεν θές μόνο να κάνεις σεξ, αλλά ότι θες να κάνεις σεξ με την κοπέλα σου συγκεκριμένα.

Αυνανισμός: παρανοήσεις και πραγματικότητες

Ο αυνανισμός απελευθερώνει χημικές ουσίες στο σώμα σου που ανακουφίζουν από το άγχος και απλά σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. Μια κοινή παρερμηνεία που κάποιοι άνθρωποι έχουν είναι αν είναι πως σε μια σχέση, δεν πρέπει να αυνανίζονται. Πρώτον, είναι σημαντικό να μιλήσεις με την κοπέλα σου για το πώς αισθάνεται για τον αυνανισμό και για να είναι σαφές για το τι είναι και δεν είναι εντάξει. Ορισμένα ζευγάρια προσπαθούν να αυνανιστούν μπροστά ο ένας στον άλλο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μπορείς να μάθεις πολλές πληροφορίες για τον άλλο, αλλά μπορεί επίσης να απομυθοποιήσει την πράξη για την σύντροφό σου.

Άλλες παρερμηνείες που υπάρχουν σχετικά με τον αυνανισμό περιλαμβάνουν ότι αποδυναμώνει μια στύση ή ότι πάρα πολύ μπορεί να βλάψει το πέος σου. Ενώ είναι δυνατό να τραυματίσεις ή να χαλαρώσεις το δέρμα σου με τον αυνανισμό, συνήθως δεν υπάρχει καμία βλάβη σε αυτό. Η μόνη βασική διαφορά εδώ είναι να αναρωτηθείς εάν ο αυνανισμός παρεμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες ή τη ζωή σου.

Υγιεινά "δεν πρέπει"

Κατά τη διάρκεια της πράξης

Μερικές φορές τα πιο σημαντικά "δεν πρέπει" που αφορούν το σεξ είναι τα απλά να ειπωθούν και τα πιο δύσκολα να γίνουν.

Το να βιάζεσαι ή να το κάνεις σαν να είναι αγγαρεία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού δίνοντας στη σύντροφό σου στοματικό σεξ ή άλλη διέγερση. Το σεξ είναι για την απόλαυση και το χρόνο.

Αναμονή ευγνωμοσύνης ή ανταπόκρισης. Ενώ πολλές φορές μπορείς να περιμένεις για να δώσεις και να πάρεις, το να απαιτείς είναι κάτι διαφορετικό. Δεν πρέπει να περιμένεις χειροκρότημα κάθε φορά που κάνεις σεξ (ακόμα κι αν δεν ήθελες ή δεν έδωσες και τα δυνατά σου). Κάνε πράγματα στην κρεβατοκάμαρα επειδή θες, όχι επειδή πρέπει ή επειδή περιμένεις και ευχαριστώ.

Άλλες σημαντικές αιτίες που πρέπει να γνωρίζουμε

Ένα σημαντικό "δεν πρέπει" για το σεξ εστιάζει στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία. Πάρε παράδειγμα από τα παρακάτω:

Συμμετέχεις σε άγριο σεξ και το κάνεις χωρίς να μιλάς με την σύντροφό σου. Οι ασφαλείς λέξεις που μπορούν να υποδείξουν ότι ξεφεύγει το πράγμα υπάρχουν για κάποιο λόγο. Δημιούργησε τη δική σου λέξη ή φράση κλειδί που θα δείχνεις ότι η ευχαρίστηση μετατρέπεται σε πόνο.

Παίξε ένα ρόλο. Αποκάλεσε την σύντροφο με άλλο προσωνύμιο (όχι άλλο γυναικείο όνομα, ΠΟΤΕ).

Κλείσε τα πάντα τριγύρω. Μην τσεκάρεις ούτε το μέσεντζερ ούτε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μη μένεις εντελώς σιωπηλός. Από τα βογγητά μέχρι τα λόγια ενθάρρυνσης, πες στην κοπέλα σου πόσο σου αρέσει αυτό που κάνει.

Άνδρες και στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία (ED) περιγράφει ένα σύμπτωμα πολλών κοινών αλλά θεραπευτικών προβλημάτων. Η ED εμφανίζεται όταν ο άνθρωπος δυσκολεύεται να επιτύχει ή να διατηρήσει μια στύση που μπορεί να στηρίξει τη σεξουαλική επαφή. Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν, όπως η ροή του αίματος, η λειτουργία των νεύρων, οι ορμόνες και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, εκτιμάται ότι το 50% των ανδρών στην ηλικία των 50 ετών έχει ήπιο έως μέτριο ED. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται κατά 10% για κάθε νέα δεκαετία ζωής. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι το 80% των ανδρών στη δεκαετία των '80 θα παρουσιάσει κάποιο βαθμό ED.

Εάν αντιμετωπίσεις κάποια στυτική δυσλειτουργία, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό ή τον ουρολόγο σου. Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να θεραπεύσεις το ED, τα οποία δεν περιλαμβάνουν όλα τα φάρμακα.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του ED:

  • Μείωσε το αλκοόλ.
  • Λάβε μέτρα για να μειώσεις το άγχος στη ζωή. Δοκίμασε να ασκηθείς, να διαλογιστείς ή να κάνεις δραστηριότητες που απολαμβάνεις.
  • Κόψε το κάπνισμα.
  • Κοιμήσου αρκετά τη νύχτα.
  • Χάσε βάρος εάν είσαι υπέρβαρος.

Τροφή για σκέψη

Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής και της υγείας ενός ανθρώπου και η ηλικία δεν χρειάζεται να το αλλάξει αυτό. Το πιο σημαντικό κλειδί για μια υγιή σεξουαλική ζωή σε οποιαδήποτε δεκαετία είναι η επικοινωνία με την σύντροφό σου. Ειλικρινής, ανοιχτή επικοινωνία για το τι αισθάνεται καλά, τι δεν αισθάνεται καλά και πώς αισθάνεστε ο ένας τον άλλον είναι το κλειδί για το καλύτερο σεξ. Η ανακάλυψη αυτών μέσω της επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...