«Αρχαίες» τροφές που σε εκτοξεύουν στο σεξ!

«Αρχαίες» τροφές που σε εκτοξεύουν στο σεξ!

Κάποιες τροφές αποδεικνύεται ότι εκτοξεύουν τον ανδρικό οργανισμό στις ερωτικές επιδόσεις! Είναι τροφές που τις γνωρίζουμε από τα αρχαία χρόνια, ενώ η φήμη τους υπάρχει μέχρι και σήμερα, ήρθαν όμως οι επιστήμονες να τεκμηριώσουν επιστημονικά πλέον τις θετικές επιδράσεις στην ανδρική λίμπιντο.
Αμερικανοί επιστήμονες μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μελιού, καρυδιών και άλλων ξηρών καρπών για κάποιο χρονικό διάστημα βοηθά τον άνδρα και ευεργετικά αποτελέσματα στην ποσότητα, στην κινητικότητα αλλά και στη ζωτικότητά του σπέρματος.

Μάλιστα αναφέρουν ότι ακόμα και μια χούφτα καρύδια έχει θετική επίδραση στη σεξουαλική ζωή των ανδρών.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επισημαίνουν στην σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Biology of Reproduction, ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες, αλλά και η κατανάλωση έστω και μιας χούφτας καρύδια με μέλι μπορεί να αυξήσει με φυσικό τρόπο τις επιδόσεις των ανδρών στο σεξ.
Από την αρχαιότητα γνωρίζουμε ότι το μέλι είχε τη φήμη ενός εξαιρετικού αφροδισιακού, το οποίο μάλιστα αποτελούσε και το βασικό συστατικό σε παρασκευάσματα κατά της ανικανότητας.
Τα καρύδια, όπως και άλλοι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη», και σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της γονιμότητας . Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ωφέλιμη δράση των καρυδιών οφείλεται κυρίως στα λιπαρά οξέα που περιέχουν και βοηθάνε στην καλύτερη ανάπτυξη του σπέρματος.

Στη μελέτη μετείχαν 117 άνδρες ηλικίας 21 έως 35 ετών που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, από τις οποίες μόνο η πρώτη έτρωγε 75 γραμμάρια καρύδια καθημερινά. Το σπέρμα των ανδρών της πρώτης ομάδας βελτιώθηκε αισθητά από ποσοτική και ποιοτική άποψη, ενώ της δεύτερης όχι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.