Για να μην είστε οι …δύτες της παραλίας!

Για να μην είστε οι …δύτες της παραλίας!

Μάσκα, βατραχοπέδιλα και έτοιμος για μια …κατάδυση στα …ρηχά της παραλίας! Είναι μια «δράση» που κάνουν πολλοί κατά την παραμονή τους σε μια παραλία. Και τι βλέπουν όταν βουτούν; Συνήθως την …απέραντη αμμούδα του βυθού, αφού σίγουρα τα μαγευτικά τοπία του βυθού δεν βρίσκονται στα ρηχά!

Ο μαγευτικός κόσμος του βυθού βρίσκεται σε άλλες θάλασσες μακριά από τις λεγόμενες τουριστικές παραλίες. Ο υποβρύχιος κόσμος της χώρας μας είναι όχι μόνο μαγευτικός, αλλά και από τους πιο ενδιαφέροντες στον κόσμο, αρκεί να παρακολουθήσεις μαθήματα καταδύσεων και σιγά σιγά να αρχίσεις να τον μαθαίνεις.

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλές σχολές καταδύσεων σε κάθε περιοχή της ηπειρωτικής ή νησιώτικης Ελλάδας. Η κάθε σχολή, παρέχει εκπαίδευση βάση του προγράμματος του συγκεκριμένου οργανισμού που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα στη χώρα μας, πιστοποιημένοι οργανισμοί θεωρούνται οι εξής: PADI, ANDI, NAUI, SSI, IANTD και ΕΟΥΔΑΤΚ

Η παρακολούθηση κάποιου κύκλου μαθημάτωνθα σας δώσει γραπτή πιστοποίηση με την οποία θα μπορείτε να καταδύεστε εκεί που επιθυμείτε με ασφάλεια. Η νομοθεσία στην Ελλάδα πλέον, επιτρέπει την κατάδυση σε οποιοδήποτε μέρος, εφ όσον δεν ισχύει οποιουδήποτε είδους απαγόρευση γι αυτό.

Η επιλογή βέβαια δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Μια επίσκεψη σε κάποια σχολή κατάδυσης και μια κουβέντα με τον υπεύθυνο σχετικά με το τι πρόκειται να διδαχθείτε, με τι υλικό θα διδαχθείτε (βιβλία, multimedia, ολιγομελή τμήματα κλπ κλπ) καθώς και παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με την εντύπωση που σας δίνει η κάθε σχολή, μπορεί να σας δώσουν μια πρώτη εικόνα.

Όταν επιλέξετε τη σχόλη, θα σας ζητήσουν να υπογράψετε και κάποια έγγραφα:

1. Συμφωνητικό απαλλαγής ευθύνης και ανάληψης κινδύνου
Μπορεί η λέξη «κίνδυνος» να σας φοβίσει, αλλά στην πορεία θα δείτε πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Πολύ απλά πρόκειται για έγγραφο που απαιτούν οι οργανισμοί, κυρίως για να έχουν νομική κάλυψη στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αυτοδύτης δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που θα διδαχθεί απο την πρώτη του μέρα κιόλας.

2. Δήλωση κατανόησης κανόνων και διαδικασιών ασφαλούς κατάδυσης.
Όπως κάθε δραστηριότητα σχεδόν, έχει και η κατάδυση τους κανόνες της για να εξασφαλίζει πάνω από όλα την ασφάλεια του αυτοδύτη. Την αξία ακριβώς αυτών των κανόνων, που έχουν δημιουργήσει μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες και παρατηρήσεις σας ζητούν να δηλώσετε πως κατανοείτε.

Πολύ σπουδαίο είναι να υπάρχει σωστά συντηρημένος εξοπλισμός, όπως τα μηχανήματα με τα οποία γεμίζονται οι φιάλες. Κανένας δεν θα σας κοιτάξει στραβά αν ζητήσετε να δείτε την ημερομηνία που έγινε η τελευταία συντήρηση στο «κομπρεσσέρ» αέρα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.