Προπονήσου outdoor με crossfit

Προπονήσου outdoor με crossfit

Το crossfit είναι ένας νέος τρόπος προπόνησης που δεν γίνεται μόνο μέσα σε γυμναστήρια! Ο καλός καιρός δίνει μια ευκαιρία για εκτόνωση εκτός γυμναστηρίου, αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις!

Όπως ίσως γνωρίζεται το crossfit είναι εμπνευσμένο από την προπόνηση του προσωπικού των ειδικών δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ, επομένως είναι φτιαγμένο για outdoοr κατάσταση!

Παγκάκια, πεζούλια, παιδικές χαρές και γενικά αστικός εξοπλισμός θα αποτελέσουν τα όργανα προπόνησης, αρκεί να τα εντοπίσετε ώστε να τα εντάξετε στο πρόγραμμα σας.

Η αρχή της προπόνησης θα είναι σίγουρα το τρέξιμο. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στο σημείο όπου βρίσκεται ο «εξοπλισμός» σου.

- Μπορείς άνετα να εντάξεις σχεδόν όλες τις ασκήσεις του crossfit και να αρχίσεις με Box Jumb. Βέβαια δεν είναι ανάγκη να έχεις το ειδικό κουτί. Ένα παγκάκι ή ένα ψηλό τοιχίο θα το αντικαταστήσει επάξια. Κάνε άλματα με τα δυο πόδια, όπως θα έκανες και στο γυμναστήριο.

- Η επόμενη άσκηση μπορεί να είναι η BURPEE, όπου από όρθια θέση πέφτεις στο έδαφος εκτείνοντας τα πόδια προς τα πίσω και φέρνοντας τα χέρια και το στήθος σε επαφή με το έδαφος, και στην συνέχεια τραβάς τα πόδια μπροστά σηκώνεσαι όρθιος και τελειώνεις την άσκηση με ένα μικρό άλμα.

- Αμέσως μετά κάνε SIT UP, που είναι κοιλιακοί ή ροκαρίσματα κορμού, αρχίζοντας από την ύπτια θέση και ανεβαίνοντας μέχρι την καθιστή, χωρίς να ανασηκώνονται τα πόδια από το έδαφος.

- Σίγουρα στο πάρκο που θα καταλήξεις θα υπάρχει κάτι που θα θυμίζει μονόζυγο. Παιδικές κούνιες ή άλλες κατασκευές. Κάνε PULL UP που είναι ασκήσεις μονόζυγου. Προσπάθησε να φτάσει το πηγούνι πάνω από την μπάρα με διάφορες παραλλαγές, είτε με αιωρήσεις ποδιών, με αλματάκια, αυστηρές έλξεις, με τη βοήθεια ειδικού σχοινιού στα πόδια.

- Αν η παιδική χαρά έχει σχοινιά κρεμασμένα κάνε ασκήσεις παρόμοιες με τους κρίκους. Κάνε δηλαδή ασκήσεις κοιλιακών και άνω μέρους του σώματος, στηρίζοντας τα χέρια στους κλασσικούς κρίκους. Αν πάλι δεν υπάρχει τέτοια κατασκευή σίγουρα κάποια κούνια θα βολεύει να κάνεις κοιλιακούς.

Ενδιάμεσα στα σετ των ασκήσεων κάνε 400άρια σπρίντ και προσπάθησε να επαναλάβεις τους κύκλους τρεις φορές.

Αν έχεις τη δυνατότητα πάρε μαζί σου τα εξής:
ΣΧΟΙΝΑΚΙ Και μπορείς να κάνεις συνεχόμενες αναπηδήσεις σε μεγάλο αριθμό 100 ή200, και προσπάθεια για διπλά περάσματα σχοινιού με μία αναπήδηση.
POWER LIFT Με δύο αλτήρες μπορούν να γίνουν ασκήσεις άρσης βαρών, όπως άρσεις θανάτου, αρασέ, ζετέ.
KETTLBELS Ασκήσεις με τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής, αν έχεις τη δυνατότητα να τα κουβαλήσεις στο σημείο της προπόνησης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.