Κάνε όρθιος κανό και κάψε!

Κάνε όρθιος κανό και κάψε!

Η κωπηλασία, είτε κλασσική, είτε με κανό, είναι ένα άθλημα που γυμνάζει και καίει τα περισσότερα λίπη. Μία ώρα προπόνησης είναι αρκετή. Τι συμβαίνει όμως αν κάνεις όρθιος κανό; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και να γιατί:

Όταν κάνεις αγωνιστική κωπηλασία με ένα σκιφ (είτε κλασσικό, είτε κανό) πρέπει να ισορροπήσεις και αυτό είναι τμήμα της προπόνησης και των αγώνων. Κάτι σαν το ποδήλατο. Ωστόσο τα κανό που νοικιάζουν στις παραλίες είναι πιο φαρδιά και έτσι η ισορροπία είναι δεδομένη και φυσικά δεν σε ζορίζει. Απλά έχεις μόνο να κωπηλατείς.

Αν όμως σηκωθείς όρθιος, τότε αυτή η ισορροπία χάνετε και για να μην βρεθείς στη θάλασσα θα πρέπει να ισορροπήσεις. Σε αυτό το σημείο λοιπόν είναι που γυμνάζεται όλο το σώμα, αφού δουλεύουν όλοι σχεδόν οι μύες στην προσπάθεια και να ισορροπήσεις και να κωπηλατήσεις ταυτόχρονα.

Νοίκιασε λοιπόν ένα κανό και ζήτα να σου δώσουν το μεγάλο κουπί ώστε να μπορείς να κωπηλατείς.

Έπειτα, στα ρηχά ανέβα στη σανίδα και ισορρόπησε. Αν δεν το καταφέρεις πρώτη φορά δεν πειράζει. Χρησιμοποίησε αρχικά το κουπί να σε βοηθήσει. Αφού τα καταφέρεις κωπηλάτησε αργά να βγεις πιο ανοικτά.

Έχε τα πόδια σου ανοιχτά σε στάση ανάπαυσης, στο ύψος των ώμων.

Πρόσεχε η κουτάλα του κουπιού να μπαίνει κάθετα στο νερό. Κάνε αρχικά μια μικρή κουπιά από τη μια και μια αντίστοιχη από την άλλη. Όσο εξοικειώνεσαι μεγάλωσε το εύρος της κουπιάς.

Γενικά μπορείς να χωρίσεις την προπόνηση σου δε διαδρομές με δίλεπτα διαλλείματα. Συνολικά μία ώρα διαδρομές μαζί με τα διαλλείματα και έχεις μια τέλεια προπόνηση για κάψιμο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ