Προετοιμαστείτε για τα χειμερινά σπορ!

Προετοιμαστείτε για τα χειμερινά σπορ!

Σε μερικούς μήνες οι χειμερινοί προορισμοί θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες. Έτσι η εξόρμηση σε κάποιο χιονοδρομικό για σκι ή σνοούμπορτ θα είναι για πολλούς πρώτη επιλογή. Το σώμα σας είναι όμως έτοιμο να μετέχει;  Μπορεί να πηγαίνετε γυμναστήριο, αλλά μερικές εξιδανικευμένες προπονήσεις, μόνο καλό θα κάνουν και θα σας «απογειώσουν» στο χιονοδρομικό, προστατεύοντας σας κιόλας από ενδεχόμενους τραυματισμούς.

Αν λοιπόν είστε λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων ή ακόμα αν σκοπεύετε να γίνεται, η προπονητική ομάδα του γυμναστηρίου Fitnesstogether, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, έχει ετοιμάσει τα ανάλογα προγράμματα.

«Ο χειμώνας μας επισκέπτεται δυναμικά, και αυτό κάνει τη σκέψη της απόδρασης σε ένα χιονοδρομικό κέντρο ακόμα πιο δελεαστική! Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να προετοιμάσουμε το σώμα μας με τη βοήθεια των παροχών του FT», αναφέρουν οι άνθρωποι του FT. Δείτε τι προτείνουν:

Ξεκινάμε με το wave, στο οποίο προσομοιάζουμε την κίνηση του πατινάζ και πραγματοποιούμε μυική ενδυνάμωση στους γλουτιαίους και τους υπόλοιπους μύες των ποδιών μας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την καρδιοαναπνευστική μας λειτουργία.

Συνεχίζουμε με το Cross FT, ένα δυναμικό ομαδικό πρόγραμμα που μας προσφέρει ολοκληρωμένη εκγύμναση με τη συνεχόμενη εναλλαγή λειτουργικών ασκήσεων. Και ας μην ξεχάσουμε τα καρδιοαναπνευστικά του οφέλη, αφού τα μικρά διαλείμματα μεταξύ των ασκήσεων αλλά και ο ρυθμός εκτέλεσης τους κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και να μας δίνει την φυσική κατάσταση που χρειαζόμαστε.

Επόμενο στη λίστα μας είναι το Power plate. Μέσω της συνεχόμενης δόνησης δυναμώνει και ισχυροποιεί τις μυικές ομάδες των ποδιών, προετοιμάζοντας τα για κάθε είδους επιβάρυνση που μπορεί να προκύψει από τις χειμερινές μας καταβάσεις.

Τέλος το Kinesis, λόγω της τρισδιάστατης αντίστασης που διαθέτει μας παρέχει μεγάλη ποικιλία στο ασκησιολόγιο. δυναμώννει όλο το σώμα με κινήσεις λειτουργικές και συνδυαστικές παρμένες από την τεχνική χειμερινών αθλημάτων (αλματάκια με επιβάρυνση, στροφές, κάμψεις κορμού κτλ).

Να είστε σίγουροι ότι ακολουθώντας το προαναφερθέν πρόγραμμα θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στις φετινές χειμερινές σας εξορμήσεις!!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ράφτιγκ: Δυνατές στιγμές στα άγρια νερά των ποταμών


Οι διατροφικές συνήθειες που αδυνατίζουν


Μην υποτιμάτε την ελάχιστη άσκηση, όταν δεν έχετε χρόνο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.