Μάθε πόσα κιλά χάνεις με το …κλασσικό «μόνο»

Μάθε πόσα κιλά χάνεις με το …κλασσικό «μόνο»

Είναι γνωστό ότι το τρέξιμο τις περισσότερες καταντάει μονότονο και βαρετό, ακόμα και όταν έχεις παρέα. Μία καλή λύση είναι να συνδυάσεις διάφορες αθλοπαιδιές όπως τις λέγανε οι παλιοί και στο τέλος να έχεις κάνει μια πλήρη αεροβική προπόνηση, να έχεις κάψει λίπος και παράλληλα το παιχνίδι να σε εκτονώσει και να σου φτιάξει τη διάθεση.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που προφέρεται για πολλούς λόγους. Παίζεται ακόμα και με ένα άτομο, αντίθετα με το ποδόσφαιρο, λόγω της επιστροφής της μπάλας από τη ρακέτα! Βέβαια είναι καλύτερο να παίζεις μόνο με τουλάχιστον ένα φίλο, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 9 …υποχθόνια κόλπα της γυναίκας για να σε …ρίξει

Ένας άλλος λόγος που το μπάσκετ προσφέρεται είναι ότι είναι πολύ γρήγορο άθλημα και φυσικά σε κρατάει συνεχώς σε κίνηση. Ακόμα υπάρχουν πολλά ελεύθερα γήπεδα σχεδόν σε κάθε γειτονιά και δεν χρειάζεται να είσαι Γκάλης για να αθληθείς!

Από εξοπλισμό δεν θέλει τίποτα εκτός φυσικά από την μπάλα. Το βασικό είναι να έχεις παρέα. Δεν χρειάζονται πολλοί, αρκεί να είστε δύο άτομα όχι μόνο για να περάσεις καλά αλλά επειδή με τον ανταγωνισμό κινείσαι συνεχώς και έτσι κάνεις περισσότερες καύσεις.

Η όλη δράση είναι καλό να συνδυαστεί με τρέξιμο και φυσικά διατάσεις. Αποφύγετε να φτάσετε στο γήπεδο με κάποιο μέσο. Τρέξτε χαλαρά από τα σπίτια σας μέχρι το γήπεδο, κάνοντας και το ανάλογο ζέσταμα. Φροντίστε να τρέξετε τουλάχιστον 15 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν φτάσετε στο γήπεδο μην παραλείψετε τις διατάσεις. Είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί θεωρώντας ότι ήδη …ζεστάθηκαν.

Αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα, μετά τον αγώνα κάντε διάφορες δυναμικές ασκήσεις. Κάμψεις, ή βυθίσεις ή αν υπάρχει κερκίδα, σκαλάκια. Όταν είστε δύο οι ασκήσεις έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Μπορείτε ακόμα να συνδυάσετε και σπριντάκια κατά μήκος του γηπέδου του μπάσκετ!

Επιστροφή με χαλαρό τρέξιμο, διατάσεις και θα έχετε κάνει μια τέλεια προπόνηση.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...