Βάλε …καταδρομική στο πρόγραμμα σου!

Βάλε …καταδρομική στο πρόγραμμα σου!

Αν έχεις πάει φαντάρος θα γνωρίζεις ότι οι ασκήσεις στον στρατό είναι ζόρικες, ακόμα και εκείνες που έκανες τα άγρια χαράματα στην λεγόμενη Σωματική Βελτίωση. Όπως ξέρεις καλά ότι οι ασκήσεις των καταδρομέων είναι ζόρικες, τόσο που είναι σα να κάνεις crossfit σε πολύ μεγάλη ένταση.

Μια καλή ιδέα να στεγνώσεις είναι να εντάξεις κάποια πράγματα από την προπόνηση των καταδρομέων, στο δικό σου πρόγραμμα. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα βγες από το γυμναστήριο στη φύση. Διάλεξε ένα πάρκο που θα πληροί τις προϋποθέσεις, να έχει δηλαδή κανένα μονόζυγο ή κούνιες ή ότι άλλο αστικό εξοπλισμό και όρμα για μια προπόνηση διαφορετική με ένταση που θα αναπτύξει την μυϊκή αντοχή και τη μυϊκή δύναμη.

Βάλε στο πρόγραμμα σου και το κολυμβητήριο. Μια φορά την εβδομάδα.

Βέβαια να γνωρίζεις ότι θα χρειαστείς χρόνο, όπως στο γυμναστήριο. Αλλά σίγουρα τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν από τις πρώτες κιόλας βδομάδες.

Σε κάθε εβδομάδα προπόνησης φρόντισε να έχεις διαφορετικό ρυθμό έντασης ως προς τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις ή να κολυμπήσεις αλλά και ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων σε κάθε σετ ασκήσεων δύναμης.

Άρχισε με τρέξιμο. Και αν είσαι συνηθισμένος στον διάδρομο, ξεκίνα με 20 λεπτά. Αρκούν για αρχή. Στη συνέχεια ανέβασε! Αν και θα σου συστήσουμε να τρέξεις ή να περπατήσεις για τουλάχιστον 45 λεπτά και μετά να μπεις στις ασκήσεις. Ωστόσο καλό θα είναι να πας σταδιακά τη φάση του τρεξίματος.

Στο στρατό τα βάρη είναι άγνωστα, αφού όλες οι ασκήσεις γίνονται με το βάρος του σώματος η το πολύ πολύ με του όπλου. Εμείς δεν συστήνουμε να κόψεις τα βάρη. Κάνε τρεις φορές την εβδομάδα και τις άλλες δύο οργάνωσε την «καταδρομική» σου προπόνηση.

Φρόντισε να κάνεις ασκήσεις δύναμης, από 4 σετ και συγκεκριμένα, 15 επαναλήψεις κάμψεις, 20 επαναλήψεις κοιλιακούς με ανόρθωση κορμού, τρείς επαναλήψεις έλξεις στο μονόζυγο, 10 επαναλήψεις βυθίσεις κορμού και 20 ημικαθίσματα.

Στο κολυμβητήριο κάνε διαδρομές σε ελεύθερο στυλ για τουλάχιστον 45 λεπτά. Στη συνέχεια βούτα στο νερό και προσπάθησε να κρατηθείς στο πάτο της πισίνας για όσο αντέξεις. Σταδιακά θα ανεβάσεις τον χρόνο παραμονής σου στο νερό.

Επομένως: Η βδομάδα σου μπορεί να έχει τρεις μέρες βάρη, δύο «καταδρομική» και μια κολυμβητήριο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα