4 λόγοι για να πίνεις …νερό!

4 λόγοι για να πίνεις …νερό!

Ακούς πολλούς να περηφανεύονται ότι δεν πίνουν πολύ νερό… Ωστόσο αυτό είναι λάθος, αφού η έλλειψη νερού ή υγρών γενικά από τον οργανισμό μας, προκαλεί μια σειρά προβλημάτων που έρχονται, τόσο αργά και ανώδυνα ώστε να μη τα καταλαβαίνουμε.

Το νερό κυρίως είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας κι επειδή κάθε στιγμή χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στο σώμα μας για τις ανάγκες μιας σειράς από λειτουργίες, είναι σημαντικό να το αναπληρώνουμε.

Πρώτο και σημαντικό είναι η αφυδάτωση, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πρέπει να πίνουμε το νερό που μας χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας.

1. Για να μην έχεις προβλήματα υγείας
Το νερό καθαρίζει τον οργανισμό μας και η σωστή ενυδάτωση απομακρύνει διάφορες ενοχλητικές παρενέργειες του οργανισμού όπως πέτρες στα νεφρά. Ακόμα μειώνει τις πιθανότητας για πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος του ουροποιητικού και του εντέρου και καρδιακές παθήσεις.

2. Για να μη πέσει ο μεταβολισμός σου
Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός ενός ανθρώπου αυξάνεται και γίνεται πιο αποτελεσματικός όταν ο οργανισμός είναι καλά ενυδατωμένος.

3. Για να μην τρως περισσότερο
Όσοι πίνουν δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα καταναλώνουν 75 έως 90 λιγότερες θερμίδες όταν αρχίσουν να τρώνε. Μέσα σε διάστημα τριών μηνών όσοι πίνουν νερό χάνουν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά λιγότερα από όσους κάνουν δίαιτα αλλά δεν πίνουν αρκετό νερό.

4. Για να μην έχεις κακή διάθεση
Η αφυδάτωση προκαλεί κούραση, εκνευρισμό και θλίψη, ειδικά όταν αθλείσαι και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την προπόνηση και την υπόλοιπη ζωή της ημέρας.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.