Πώς να ζυγίζεσαι σωστά!

Πώς να ζυγίζεσαι σωστά!

Το σωστό ζύγισμα είναι σημαντικό, αλλά υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να τους τηρήσεις αν θέλεις να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα και να παρακολουθείς έτσι σωστά το σωματικό σου βάρος, κάτι που έχει να κάνει με την υγεία σου.

Πρώτα απ΄ όλα ζυγιζόμαστε χωρίς ρούχα και παπούτσια για να έχουμε ακριβώς το βάρος μας. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι να ζυγιζόμαστε στην ίδια ζυγαριά, αφού είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αποκλείσεις από ζυγαριά σε ζυγαριά!

Αν ζυγίζεσαι πάντοτε στο γυμναστήριο, βγάλε τα παπούτσια, αν είσαι ζυγίζεσαι στο σπίτι, ζυγίσου γυμνός!

Μεγάλο ρόλο παίζει και η ώρα που ζυγίζεσαι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ώρα που ζυγίζεται κανείς θα πρέπει να είναι σταθερή, δηλαδή περίπου την ίδια ώρα της ημέρας και υπό τις ίδιες συνθήκες. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για ζύγισμα είναι το πρωί και ιδανικά, αφού πάς στην τουαλέτα.

Το ζύγισμα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, η οποία περιλαμβάνει κατανάλωση υγρών όπως νερό, καφέ, χυμούς, και φαγητό ή διάφορα σνακ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Μην αποφεύγεις το ζύγισμα αφού δεν είναι διόλου απίθανο να βρεθείς ξαφνικά με 5-6 περισσότερα κιλά από το φυσιολογικό βάρος χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Μην ζυγίζεσαι κάθε μέρα, οι αποκλείσεις είναι τόσο μικρές και το καθημερινό ζύγισμα προκαλεί άγχος. Για να δεις πραγματική μέτρηση ζυγίσου μια φορά την εβδομάδα και σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Οι διακυμάνσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ένα κιλό.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Θα άντεχες να κάνεις το γυμνό μοντέλο σε σχολή καλών τεχνών;
Στις σχολές καλών τεχνών ένα από τα μαθήματα είναι και το ανθρώπινο σώμα, αντρικό ή γυναικείο, ώστε να μπορέσουν οι σπουδαστές να τα απεικονίζουν στο χαρτί ή σε όποιο άλλο είδος ζωγραφικής διδάσκονται