Πόσο νερό πρέπει να πίνεις το φθινόπωρο;

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις το φθινόπωρο;

Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί του οι ζέστες και πολλοί ξεχνούν να πίνουν νερό! Ωστόσο η αφυδάτωση καραδοκεί και το φθινόπωρο, ακόμα και τον χειμώνα σύμφωνα με τους ειδικούς. Πόσο όμως νερό πρέπει να πίνεις για να είσαι εντάξει με τον οργανισμό σου;

Σύμφωνα με άρθρο του κ. Χάρης Δημοσθενόπουλο, κλινικού διαιτολόγου, βιολόγος στο Τμήμα Διαιτολογίας του Λαϊκού Νοσοκομείου, η ενδεδειγμένη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε καθημερινά είναι τα 2,5 λίτρα την ημέρα.

Όπως εξηγεί το καλοκαίρι η αφυδάτωση λόγω της έντονης εφίδρωσης και λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας εντείνεται οπότε χρειαζόμαστε μεγαλύτερες ποσότητες νερού, έως και 8 ποτήρια υγρών, συμπεριλαμβανομένου νερού, χυμού, καφέ, αναψυκτικά.

Αφυδάτωση είναι η κατάσταση στην οποία περιέρχεται το σώμα μας όταν έχει έλλειψη υγρών και ηλεκτρολυτών ορίζεται ως αφυδάτωση. Σε ήπια μορφή αφυδάτωσης, ο οργανισμός μας δίνει σημάδι ότι πρέπει οπωσδήποτε να πίνουμε νερό με τη δίψα. Στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις αφυδάτωσης, πέφτει επικίνδυνα η πίεση του αίματος και δεν κυκλοφορεί αρκετό αίμα στα όργανα του σώματος, πράγμα που μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο.

Και για να το καταλάβεις ο οργανισμός μας δίνει διάφορα σημάδια. Ξηραίνεται το στόμα, κοκκινίζει το δέρμα και εμφανίζεται έντονη κούραση. Μας δίνει σινιάλα ότι δεν έχουμε καλύψει την ποσότητα των υγρών που χρειαζόμαστε.

Όμως γιατί κινδυνεύεις από αφυδάτωση τον χειμώνα; Ο ζεστός και υγρός καιρός αφυδατώνει με ευκολία τον οργανισμό. Ωστόσο και το χειμώνα μπορεί να αφυδατωθεί ο οργανισμός μας καθώς δεν έχουμε το αίσθημα της δίψας και το κρύο νερό της βρύσης δεν είναι ελκυστικό. Σίγουρα μπορεί να περάσει μια μέρα και να σκεφτούμε ότι ήπιαμε μόνο 1 ή 2 ποτήρια νερό, συνήθεια επιβλαβής για το σώμα.

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας έχει πάρα πολλές θετικές συνέπειες. Η ενυδάτωση σχετίζεται με το δέρμα, την εμφάνισή μας, τη λειτουργία του εντέρου καθώς και με τη λειτουργία του μεταβολισμού και του νευρικού συστήματος. Όταν η ενυδάτωση δεν είναι σωστή δεν υπάρχει επαρκές οξυγόνο στον οργανισμό, συνεπώς δεν ολοκληρώνονται σωστά οι νευρικές διεγέρσεις, με το πιο σύνηθες σύμπτωμα να είναι ο πονοκέφαλος.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αν σου κάνει αυτά τα 5 στο στοματικό τότε να την …παντρευτείς!
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλεια όταν κάνουν στοματικό σεξ, επειδή φοβούνται ότι κάνουν κάτι λάθος και φυσικά αυτό χαλάει όλη τη μαγεία του στοματικού σεξ.