Αν είσαι βίαιος, δεν αισθάνεσαι… αρρενωπός!

Αν είσαι βίαιος, δεν αισθάνεσαι… αρρενωπός!

Σε στιγμές αυτοκριτικής, αν αναρωτιέσαι το γιατί είσαι βίαιος, τότε ψάξε τον εαυτό σου να διαπιστώσεις τον λόγο που δεν αισθάνεσαι αρκετά αρρενωπός. Ψάξε τι φταίει, μπορεί να είναι το ντύσιμο, η περιποίηση σου και θα βρεις την λύση. Όμως γιατί γίνεται αυτό;

Οι άνδρες που δεν αισθάνονται αρκετά αρρενωποί τείνουν να υιοθετούν βίαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Injury Prevention.

Ο Δρ Ντένις Ρέιντι και οι συνεργάτες του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ρώτησαν 600 αμερικανούς άνδρες, 18-50 ετών, σχετικά με τις αντιλήψεις τους για το ανδρικό φύλο, την αυτό-εικόνα τους και τα επίπεδα βίαιης και επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Οι άνδρες που θεωρούσαν εαυτούς λιγότερο αρρενωπούς από το μέσο όρο και που πίστευαν ότι έτσι τους έβλεπαν και οι άλλοι, ήταν πιθανότερο να αναφέρουν ότι είχαν διαπράξει βίαιη επίθεση με όπλο και επίθεση που είχε επιφέρει τραυματισμό στο θύμα, συγκριτικά με άνδρες που δεν αισθάνονταν μεν πολύ αρρενωποί, αλλά δεν έδιναν και πολύ σημασία σ’ αυτό.

Επίσης, οι άνδρες που ένιωθαν λιγότερο αρρενωποί και δεν τους ένοιαζε ήταν απίθανο να αναφέρουν βίαιη συμπεριφορά ή επικίνδυνη οδήγηση.

«Η μελέτη δείχνει ότι, αν θέλουμε να μειώσουμε τις ανδρικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη βία, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρόπους που έχουν να κάνουν με την αρρενωπότητα, την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή των φύλων» εξηγεί ο Δρ Ρέιντι.

ΠΗΓΗ: In.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις