Φάε ήρεμα το πρωινό σου… αλλιώς θα βάλεις κιλά!

Φάε ήρεμα το πρωινό σου… αλλιώς θα  βάλεις κιλά!

Το πρωινό πολλοί κακώς το αποφεύγουν λόγω πίεσης χρόνου. Για τον ίδιο λόγο… άλλοι το τρώνε βιαστικά… Καλό είναι βέβαια να τρως πρωινό, αλλά να μην το τρως βιαστικά, γιατί κινδυνεύεις να βάλεις κιλά, αντί να τα χάσεις.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Health Psychology και αναφέρεται στην ανακάλυψη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σάρρεϊ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζέιν Ογκντεν.

Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι τα άτομα που έτρωγαν το πρωινό τους γεύμα ενώ περπατούσαν έτρωγαν περισσότερο, απ΄ ότι στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση ή ακούγοντας μουσική

Για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα οι επιστήμονες ζήτησαν από 60 άντρες να φάμε μια μπάρα δημητριακών ενώ περπατούσαν σε έναν διάδρομο. Στο δεύτερο στάδιο οι μετέχοντες έβλεπαν τηλεόραση ή κουβέντιαζαν με φίλο.

Οι μετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο και υποβλήθηκαν σε τεστ γεύσης που περιλάμβανε τέσσερα διαφορετικά πιάτα με σνακ (περιλαμβανομένης σοκολάτας, καρότου, σταφυλιών και φρυγανιών). Η ποσότητα που κατανάλωσαν υπολογίστηκε αφότου οι γυναίκες είχαν βγει από το εργαστήριο.

Τελικά οι εθελοντές έφαγαν περισσότερα σνακ στο τεστ γεύσης αν και νωρίτερα είχαν φάει τη μπάρα δημητριακών ενώ περπατούσαν στον διάδρομο. Το περίεργο είναι ότι έφαγαν πενταπλάσια ποσότητα. «Τα άτομα που τρώνε το πρωινό τους στον δρόμο τείνουν να τρώνε περισσότερο γενικά μέσα στην ημέρα. Αυτό ενδεχομένως να αποδίδεται στο γεγονός ότι το περπάτημα διασπά την προσοχή του ατόμου, πράγμα που διακόπτει την ικανότητα επεξεργασίας από τον εγκέφαλο της διαδικασίας του κορεσμού. Ή ίσως το περπάτημα να γίνεται αντιληπτό από τον εγκέφαλο ως μορφή άσκησης, πράγμα που δικαιολογεί την μετέπειτα υπερφαγία, ως μορφή ανταμοιβής» είπε η Δρ Ογκντεν.

ΠΗΓΗ: Journal of Health Psychology

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.