Ηρωισμός στην υγεία δεν χωράει! Μάθε να ακούς το σώμα σου!

Ηρωισμός στην υγεία δεν χωράει! Μάθε να ακούς το σώμα σου!

Ο οργανισμός μας όταν παθαίνει κάτι, μας δίνει σημάδι! Ωστόσο, πολλές φορές αγνοούμε τα σημάδια με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μεγαλώνει και να καταλήγουμε στον γιατρό, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει το κακό. Το σίγουρο είναι ότι ηρωισμός στην υγεία δεν χωράει και πρέπει να μάθεις να ακούς το σώμα σου.

Η μόνιμη δικαιολογία όλων είναι «έλα μωρέ, θα περάσει». Όμως οι ασθένειες δεν περνάνε μόνες τους σαν ένα απλό κρυολόγημα. Δες λοιπόν ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σε ανησυχήσουν και να επισκεφθείς γιατρό. Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι περισσότερες ασθένειες είναι προτιμότερο να αντιμετωπιστούν εν τη γεννέσει τους!

1. Πόνος στο στήθος

Ένας ξαφνικός πόνος στο στήθος μπορεί να προμηνύει μια καρδιακή προσβολή ή μια καρδιακή νόσο γενικότερα και για αυτό πρέπει η μεταφορά στο νοσοκομείο να γίνει το συντομότερο δυνατό. Κάποιες φορές μπορεί να συνοδεύεται από ιδρώτα, ναυτίες αλλά και πίεση.

2. Ξαφνική απώλεια βάρους

Η απότομη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ένδειξη για ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, τα ενδοκρινολογικά προβλήματα αλλά και ψυχολογικά. Σε κάθε περίπτωση η απότομη απώλεια βάρους είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα διάφορων ασθενειών και είναι κάλο να γίνει εξέταση.

3. Πόνοι στο κεφάλι

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα, το οποίο όταν γίνεται ξαφνικό και έντονο κρύβει κινδύνους όπως το ανεύρυσμα, η μηνιγγίτιδα ή και το σπάσιμο αιμοφόρων αγγείων. Μπορεί να υπάρχει μούδιασμα της περιοχής και ανικανότητα επαφής με το περιβάλλον.

4. Υψηλός πυρετός

Ο υψηλός πυρετός για πολλές μέρες είναι σημάδι ότι ο οργανισμός έχει δεχτεί επίθεση από ένα μικρόβιο και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει. Επειδή όμως μπορεί να δείχνει ότι πάσχουμε από ουρολοίμωξη ή και κάτι πολύ σοβαρό όπως μηνιγγίτιδα ή λέμφωμα είναι καλό να επισκεφτούμε τον γιατρό, ειδικότερα αν ο πυρετός είναι πάνω από 39.

5. Έντονος πόνος στο στομάχι

Σε περίπτωση έντονου ξαφνικού πόνου πρέπει να υπάρξει άμεση θεραπεία. Μπορεί να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας, προβλημάτων στη ροή του αίματος, έλκος κ.ά. και σε περίπτωση που δεν είναι εμφανές ο λόγος του πόνου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.