Μη …μασάς με τον «αυνάν» …κάνει καλό!

Μη …μασάς με τον «αυνάν» …κάνει καλό!

Γράφει ο Κλέαρχος Α. Σταματουλάκης,
Πτυχιούχος Ψυχολογίας, MSc(Cand) Counselling Psychology, The University of Sheffield, Life Coach, A.C.A.

 

Όπως λένε οι έρευνες, όλοι το κάνουμε… πόσοι, όμως, είμαστε έτοιμοι να ρωτήσουμε και να μιλήσουμε ανοιχτά για τον… αυνανισμό; Παλιά έλεγαν ότι τυφλώνει, άλλοι τιμωρούνταν γι’ αυτό και τώρα η επιστήμη μας λέει ότι είναι καλό για την υγεία μας! Πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για τον αυνανισμό στους άντρες, αλλά και στις γυναίκες.

Αρχικά, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι ο λόγος που το κάνει είναι η αυξημένη τεστοστερόνη και η μεγαλύτερη ανάγκη για… οργασμό και απελευθέρωση. Πράγμα που ισχύει- για τις γυναίκες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στον άντρα δεν σχετίζονται με την συχνότητα του αυνανισμού. Στη γυναίκα όμως, τα μεγαλύτερα ποσοστά τις ορμόνης αυτής συνδέονται συνήθως με αυξημένη διάθεση για αυνανισμό. Οι άντρες θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια αλλού. Πάντως και τα δύο φύλα αυνανίζονται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως και το ότι οι άντρες το κάνουν πιο συχνά.

Ο αυνανισμός έρχεται φυσικός στον άνθρωπο και αυτό φαίνεται από το ότι το κάνει από πολύ μικρή ηλικία. Όπου, βέβαια, τότε λείπει το σεξουαλικό στοιχείο και η φαντασίωση. Είναι απλά μια ευχάριστη σωματική λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και για τους asexual, τους τύπους εκείνους που το sex δε τους λέει κάτι. Ακόμα και αυτοί αυνανίζονται, αλλά όπως και στα παιδιά, η σεξουαλική φαντασίωση δεν είναι δεδομένη.

Ένα πολύ συνηθισμένο βοήθημα για το γυναικείο αυνανισμό είναι οι δονητές. Μικρή ιστορία των δονητών: οι πρώτες μορφές δονητών χρησιμοποιήθηκαν από γυναικολόγους και ψυχιάτρους για την θεραπεία της γυναικείας υστερία και τις νευρώσεις. Ήταν η πέμπτη ηλεκτρική μηχανή που πήρε άδεια για χρήση κατοίκων- πριν ακόμα από την τηλεόραση και την ηλεκτρική σκούπα.

Κάποιους μπορεί να τους σοκάρει, αλλά έρευνες στην Αμερική έχουν δείξει ότι το 16.6% του αντρικού πληθυσμού έχει χρησιμοποιήσει δονητή κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε την καλύτερη στυτική λειτουργία, οργασμό, την μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία και την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Η παρακολούθηση πορνό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού δεν μειώνει τη στυτική λειτουργία. Μην μπερδεύεστε με τον προηγούμενο μου άρθρο- άλλο το πόσο σου σηκώνεται κι άλλο το με τι σου σηκώνεται. Πάντως οι έρευνες συμφωνούν μ’ αυτό γιατί υποστηρίζουν ότι κατά τον αυνανισμό το τι θεωρούμε όμορφο και σεξουαλικά διεγερτικό αλλάζει σε σχέση με όταν είμαστε ήρεμοι. Αυτή μπορεί να είναι και η αιτία για πιο ιδιαίτερα… γούστα.

Τέλος… άντρες… συνεχίστε να αυνανίζεστε! Οι έρευνες είναι υπέρ μας. Τελευταία αποτελέσματα έδειξαν ότι ανεβάζει το ανοσοποιητικό! Καλά να περάσετε…

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.