Τα δένδρα ωφελούν την υγεία και το …πορτοφόλι σου!

Τα δένδρα ωφελούν την υγεία και το …πορτοφόλι σου!

Τα δένδρα ωφελούν την υγεία σου και αυτό βέβαια θα το έχεις ακούσει, αλλά δεν είναι μόνο το οξυγόνο που σου προσφέρουν. Σύμφωνα με ένα έρευνα, αν ζεις σε περιοχή κοντά σε δάσος ή η γειτονιά σου έχει πολλά δένδρα, τότε αυτό κάνει καλό στην υγεία αλλά και στο πορτοφόλι σου!

Η μελέτη που έγινε από Καναδούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τορόντο, απέδειξε ότι όσοι κατοικούν σε περιοχές με πολλά δένδρα αναφέρουν σημαντικά υψηλότερη αντίληψη σε θέματα υγείας και σημαντικά λιγότερα καρδιομεταβολικά νοσήματα

Αρκούν μόνο 10 δένδρα στην γειτονία για να σου αλλάξουν όχι μόνο τη διάθεση αλλά να βελτιώσουν και την υγεία σου. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές μια γειτονιά με δένδρα σε κάνει αποδοτικότερο στην δουλειά σου, αλλά σε δείχνει και …νεώτερο!

Η έρευνα άρχισε από το Τορόντο, σε μια τοποθεσία η οποία έχει πολλά δέντρα σε κατοικημένες περιοχές και ακριβή στοιχεία που αφορούν την υγεία από το γενικό πρόγραμμα υγείας της επαρχίας. Ανακάλυψαν ότι «οι άνθρωποι που ζουν σε μια δενδρόφυτη περιοχή έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν προβλήματα, όπως υπέρταση, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις ή διαβήτη».

Οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν ποιος είναι ο λόγος που τα δένδρα ωφελούν την υγεία των ανθρώπων. Εικάζουν ότι συμβαίνει επειδή τα δέντρα καθαρίζουν τον αέρα. Ακόμα ότι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω και να γυμνάζονται περισσότερο. Ίσως να είναι η ομορφιά τους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία για κάθε αύξηση 1% του κατά κεφαλήν εισοδήματος, η ζήτηση δασικής κάλυψης αυξήθηκε κατά 1,76%. Όταν όμως το εισόδημα μειώθηκε στο ίδιο ποσοστό, η ζήτηση μειώθηκε κατά 1,26%. Αυτός ο συσχετισμός είναι αρκετά ισχυρός. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι πλουσιότερες πόλεις διαθέτουν περισσότερα δέντρα τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο. Όσοι διαθέτουν καλή οικονομική κατάσταση σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερα παρτέρια στα οποία φυτεύουν περισσότερα δέντρα. Από την πλευρά του δημοσίου, οι πόλεις με τις μεγαλύτερες φορολογικές βάσεις μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη φύτευση και τη διατήρηση περισσότερων δέντρων».

Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι ζουν κοντά στα δέντρα επειδή είναι ήδη πλούσιοι και υγιείς ή τα δέντρα συμβάλλουν στη μακροζωία και την ενίσχυση της οικονομικής τους κατάστασης

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.