Ξέρεις αν έχεις τα ιδανικά κιλά;

Ξέρεις αν έχεις τα ιδανικά κιλά;

Πολλοί άνθρωποι δεν ζυγίζονται. Βλέπουν το σώμα τους στον καθρέφτη, είναι ικανοποιημένοι και έτσι δεν ζυγίζονται. Ωστόσο τα κιλά μπορεί να μην είναι πανάκια και ούτε πρέπει να σε αγχώνουν, έχουν όμως σχέση όχι μόνο με την εμφάνιση σου, αλλά και με την υγεία σου. Δες λοιπόν πως μπορείς να βρεις το ιδανικό βάρος που πρέπει να έχεις:

Διατροφολόγος ή γυμναστής σου βγάλει εύκολα, με τη χρήση ενός μαθηματικού τύπου τα αποδεκτά κιλά για τον οργανισμό μας και σύμφωνα με το σωματότυπο και το ύψος σου.
Αυτός είναι ο λεγόμενος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), που προσδιορίζει την ποσοστιαία αναλογία του λίπους στο σώμα κατατάσσοντας τα άτομα σε πέντε κατηγορίες.
ΔΜΣ, είναι η αναλογία του ύψους σας προς το βάρος σας και υπολογίζεται ως εξής:

Το βάρος σου σε κιλά διαιρεμένο με το τετράγωνο του ύψους σας σε μέτρα. Για παράδειγμα εάν το βάρος σας είναι 63.5 κιλά και το ύψος σας είναι 1.68m, ο ΔΜΣ σας είναι το 63.5 διαιρεμένο με το 1.68 X 1/68 = 22.5

Σύμφωνα με τη κλίμακα του ΔΜΣ είμαστε:

- κάτω από 20: λιποβαρής

- 20-25 κανονικός σε βάρος

- 25-30 υπέρβαρος

- 30-40 παχύσαρκος

- Πάνω από 40: επικίνδυνα παχύσαρκος

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Ακόμα και αν κοιμήθηκες καλά μάθε γιατί ο ύπνος του σαββατοκύριακου δεν αρκεί
Κοιμήθηκες καλά το σαββατοκύριακο; Χόρτασες ύπνο; Νομίζεις! Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο έξτρα ύπνος το Σαββατοκύριακο μπορεί να μας ξεκουράζει, αλλά δεν αναπληρώνει όλες τις βλάβες