Ξέχνα το τρέξιμο όταν έχεις γρίπη!

Ξέχνα το τρέξιμο όταν έχεις γρίπη!

Η προπόνηση κάνει καλό όταν είσαι άρρωστος και εσύ που προπόνησε συστηματικά συνεχίζεις ακόμα και όταν έχεις γρίπη. Ωστόσο όταν τρέχεις μάλλον δεν κάνεις καλό στην υγεία σου σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο University Βall State στις ΗΠΑ, αν έχεις πληγεί από την γρίπη τότε μπορεί να βλάψεις σοβαρά την υγεία σου.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές αν έχεις κρυολόγημα στο στήθος, βρογχίτιδα, πόνους στο σώμα, είναι συμπτώματα που απαιτούν διακοπή από το τρέξιμο, αντίθετα με ρινίτιδα, συνάχι, απόφραξη, που δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία σου. Αν έχεις λοιπόν αυτά τα συμπτώματα μπορείς να συνεχίσεις να τρέχεις. Ωστόσο όταν σε πλήττει η γρίπη τα συμπτώματα αφορούν σχεδόν όλο το σώμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν δύο ομάδες 30 δρομέων. Και οι δύο ομάδες παρουσίαζαν κοινό κρυολόγημα. Η μία ομάδα έτρεχε 30 έως 40 λεπτά την ημέρα επί μία εβδομάδα, ενώ η άλλη απείχε από την άσκηση. Οι δύο ομάδες δεν διέφεραν όσον αφορά τη διάρκεια ή τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι το τρέξιμο με κρυολόγημα δεν είχε επίδραση στις επιδόσεις των δρομέων, έτσι λοιπόν συμπέραναν ότι το τρέξιμο με κρυολόγημα στο κεφάλι είναι ευεργετικό στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της ψυχικής ευεξίας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, πάντως, ότι πρέπει να παίρνει κανείς ιδιαίτερες προφυλάξεις όταν ασκείται με συμπτώματα σοβαρότερα ενός απλού κρυολογήματος, γιατί μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το τρέξιμο δεν βοηθά το ανοσολογικό σύστημα να καταπολεμήσει τον πυρετό, γι' αυτό θα πρέπει να περιμένεις να υποχωρήσουν τα συμπτώματα!

ΠΗΓΗ: Cms.bsu.edu

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα