Μήπως το μαξιλάρι σου ...έκανε… κεφαλοκλείδωμα;

Μήπως το μαξιλάρι σου ...έκανε… κεφαλοκλείδωμα;

Για ακόμα ένα βράδυ δεν κοιμήθηκες καλά! Ξύπνησες πιασμένος, κυρίως στο σβέρκο για ακόμα μια φορά. Το μαξιλάρι σου είναι πολύ σημαντικό για τον ύπνο αφού όλη η ενόχληση και ο κακός ύπνος οφείλεται στην καταπόνηση του αυχένα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαξιλαριών που σου ταιριάζουν ανάλογα με τον τρόπο που κοιμάσαι. Δηλαδή αν κοιμάσαι ανάσκελα, πρέπει να προτιμήσεις ένα μαξιλάρι μέτριου πάχους που διατηρεί τη φυσική κλίση του αυχένα και τον κρατά σε ευθεία με τη σπονδυλική στήλη.

Αν κοιμάσαι στο πλάι, πάρε ένα ελαφρώς σκληρό αλλά λεπτό μαξιλάρι που θα υποστηρίζει καλά το κεφάλι και τον αυχένα, ενώ αν κοιμάσαι μπρούμυτα, προτίμησε ένα λεπτό και σχετικά μαλακό μαξιλάρι ώστε να μην καταπονείται ο αυχένας.

Όσοι δεν έχουν σταθερή στάση στον ύπνο θα πρέπει να επιλέξουν ένα μέτριο, σε πάχος όσο και σε σκληρότητα, μαξιλάρι.

Δες λοιπόν τους τύπους μαξιλαριών που υπάρχουν και επέλεξε:

- Πουπουλένιο

Κατασκευάζεται από φτερά χήνας ή πάπιας. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και ποικίλει σε σκληρότητα. Το πουπουλένιο μαξιλάρι προσαρμόζεται ώστε να «αγκαλιάζει» το κεφάλι, τους ώμους και τον αυχένα. Αντέχει έως και 10 χρόνια και το υλικό κατασκευής του επιτρέπει στον αέρα να το διαπερνά εύκολα.

- Συνθετικό

Συνήθως κατασκευάζεται από πολυεστέρα. Δεν έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και συνήθως δεν εφαρμόζει ιδανικά σε κεφάλι και αυχένα.

- Λάτεξ

Κατασκευάζεται από ειδική επεξεργασία του χυμού του καουτσουκόδεντρου, είναι ανθεκτικό και ελαστικό. Είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από αλλεργίες –όχι στο λάτεξ φυσικά– καθώς αντιστέκεται σε βακτήρια και ακάρεα.

- Αφρού

Είναι ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα στον ύπνο και αντιμετωπίζουν πόνους στον αυχένα ή το σαγόνι. Τα μαξιλάρια αφρού προσαρμόζονται στη θέση του κεφαλιού όσο κινείστε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καλό είναι το μαξιλάρι αφρού να είναι αρκετά σκληρό ώστε να μη φθείρεται εύκολα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.