Τρέξε και απέκτησε γερή μνήμη

Τρέξε και απέκτησε γερή μνήμη

Το τρέξιμο δεν βοηθάει μόνο στο να χάσεις λίπος και να αποκτήσεις τέλειο 6puck, βοηθάει και τη μνήμη σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν τη σχετική έρευνα.
Κάνε τρέξιμο αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα για να καταφέρεις να διεγείρεις σημεία του εγκεφάλου που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της μνήμης.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε ποντίκια από το Εθνικό Ίδρυμα Γήρατος των ΗΠΑ, όταν κάποιος κάνει τζόκινγκ μερικές ημέρες την εβδομάδα, αναπτύσσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα εγκεφαλικά κύτταρα στην περιοχή που βρίσκονται οι δομές ανάπτυξης της μνήμης.

Στο ίδιο σημείο βρίσκονται και οι λειτουργίες ανάκλησης «αποθηκευμένων» πληροφοριών.

Έτσι, όταν κάποιος τρέχει συστηματικά, βελτιώνει την ικανότητά του να θυμάται μακρινά ή κοντινά γεγονότα, τη δεξιότητα της μάθησης και άλλες γνωσιακές λειτουργίες.

Επιπλέον, δυνητικά μπορεί να μειώσει τη φθορά του εγκεφάλου που επέρχεται με την πρόοδο της ηλικίας.

«Γνωρίζαμε πως η εν λόγω άσκηση επιδρά στην “υγιή” εγκεφαλική λειτουργία, αλλά με αυτή τη μελέτη ανακαλύψαμε το μηχανισμό επίδρασης» εξηγεί ο Τίμοθι Μπάσεϊ, νευροεπιστήμονας ειδικός σε θέματα συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που συμμετείχε στη μελέτη.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πηγή: Τanea.gr

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα