6 αιτίες που επιβαρύνουν τα νεφρά σου στην προπόνηση

6 αιτίες που επιβαρύνουν τα νεφρά σου στην προπόνηση

Είναι πολύ πιθανό σε κάποια στιγμή έντονης προπόνηση να σου έχουν πονέσει τα νεφρά! Λες «ωχ τα νευρά μου» και νομίζεις ότι είναι κάτι παροδικό που έχει να κάνει με την ένταση της προπόνησης, αλλά ο πόνος αυτός είναι διαφορετικός και είναι βέβαιο ότι κάτι μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά σου όταν ασκείσαι και πάρε τα μέτρα σου! 

Τα νευρά μας έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν και καθαρίζουν το αίμα, διατηρούν την ισορροπία των υγρών του σώματος.

1. Παίρνεις κάποια φάρμακα για να μειώσεις πόνους και πιασίματα
Η αλόγιστη χρήση κάποιων φαρμάκων μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά σου. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να πάρεις αναλγητικά για να περιορίσεις τους πόνους από την γυμναστική, επιβαρύνεις τα νευρά σου, με αποτέλεσμα να έχεις έντονους πόνους.

2 Δεν πίνεις πολύ νερό στην προπόνηση
Η έλλειψη νερού καθημερινά για πολλές ημέρες βλάπτει τα νεφρά κι αυτό επειδή χρειάζονται άφθονο νερό για να αποβάλλουν τις ακαθαρσίες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη ή λοιμώξεις. Η κατανάλωση αρκετών υγρών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να λειτουργούν τα νεφρά σου σωστά.

3 Τρως πολλά αλμυρά σνακ για το τρέξιμο

Στη περίπτωση που η διατροφή σου είναι εξαιρετικά υψηλή σε νάτριο αυτό αυξάνει την αρτηριακή πίεση η οποία με τη σειρά της επιβαρύνει την υγεία των νεφρών σου.

4 Δεν πηγαίνεις τουαλέτα
Εάν καθυστερείς να πας τουαλέτα, αποδυναμώνεις την ουροδόχο κύστη και αυξάνεις τον κίνδυνο λοιμώξεων και πετρών.

5 Καταναλώνεις πολλά γλυκά και ζάχαρη
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουμε πολλή ζάχαρη και ζαχαρούχα ποτά καθημερινά αυξάνουμε την πρωτεΐνη στα ούρα μας σημάδι ότι τα νεφρά βλάπτονται.

6 Πίνεις πολύ καφέ για να αυξήσεις την απόδοσή σου
Εκτός από τον καφέ, τα αναψυκτικά, η σοκολάτα και κάποια είδη τσαγιού περιέχουν καφεΐνη. Η καφεΐνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί μακροπρόθεσμα να βλάψει τα νεφρά σου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

5 super tips για να ανακαλύψεις τη δύναμη της θέλησης!
Δεν έκανες ποτέ στη ζωή σου πρωταθλητισμό και πάντα απορούσες πως οι αθλητές καταφέρνουν να πετυχαίνουν όλα αυτά τα ρεκόρ. Από τον στίβο μέχρι και το Moto GP τους βλέπεις και τους θαυμάζεις.