Μάθε ποια σημεία του κορμιού σου είναι πιο ευάλωτα στο μελάνωμα!!

 Μάθε ποια σημεία του κορμιού σου είναι πιο ευάλωτα στο μελάνωμα!!

Κάποια σημεία του κορμιού σου είναι πιο ευάλωτα στις ακτίνες του ηλίου και χρήζουν προστασία και επειδή το μελάνωμα είναι ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος και συνεχίζει να προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα νεώτερων ηλικιών, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!

Κύρια αίτια είναι η υπερβολική έκθεση των νέων στον ήλιο, τα ρούχα που καλύπτουν λιγότερο το σώμα και οι περιβαλλοντικές αλλαγές.
Έρευνα των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ηλιακό έγκαυμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, διπλασιάζει τις πιθανότητες αυτό να εξελιχθεί σε μελάνωμα.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνδρες που είχαν σοβαρά ηλιακά εγκαύματα στην πλάτη, τα κάτω άκρα και το πρόσωπο.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με ηλιακά εγκαύματα στην πλάτη διέτρεχαν πάνω από διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος.
Οι άνδρες με τα ηλιακά εγκαύματα στα κάτω άκρα και το πρόσωπο, είχαν επίσης αυξημένο κίνδυνο μελανώματος σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ηλιακό έγκαυμα, αλλά όχι τόσο υψηλό όσο εκείνοι με τα έγκαυμα στην πλάτη.

Γιατί όμως το έγκαυμα στην πλάτη είναι τόσο επικίνδυνο; Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στ γεγονός ότι η πλάτη δεν εκτίθεται τόσο συχνά στον ήλιο, όσο το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Όταν λοιπόν εκτίθεται απότομα και για πολλή ώρα στον ήλιο αυξάνεται η ένταση του εγκαύματος και ο επακόλουθος κίνδυνος μελανώματος.
Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά τη χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 30 και πάνω κάθε δύο ώρες.
Αν έχεις υποστεί σοβαρό ηλιακό έγκαυμα κατά το παρελθόν, ειδικά στον κορμό, οι ειδικοί συστήνουν να ελέγχεις τακτικά το δέρμα σου για το ενδεχόμενο μελανώματος. Το ίδιο ισχύει και αν παρατηρήσεις αλλαγές στο δέρμα, στις ελιές, τις κηλίδες ή τις φακίδες.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...