Γνωρίστε το μασάζ και τα οφέλη του!

Γνωρίστε το μασάζ και τα οφέλη του!

Άρθρο του Σταύρου Παπαδόπουλου, ειδικού κινησιοθεραπείας

 

 

 

 

Η μάλαξη δρα στον ανθρώπινο οργανισμό μηχανικά και αντανακλαστικά . Η μηχανική επίδραση γίνεται φανερή με το κοκκίνισμα της περιοχής, την υποχώρηση των οιδημάτων και την κυκλική κίνηση του φλεβικού αίματος.  Το δέρμα γίνεται πιο ανθεκτικό στις πιέσεις , πιο ζωντανό και εύρωστο στην εμφάνιση ώστε να δείχνει μικρότερη την ηλικία του και προπάντων ικανό  στην προσαρμογή των διαφόρων ειδικών μεταβολών και καιρικών συνθηκών .

Το δέρμα όλα τα ερεθίσματα που λαμβάνει από τους διαφόρους χειρισμούς της μάλαξης και την ένταση αυτών , τα μεταβιβάζει στους νευρικούς μηχανισμούς και προπάντων στους ψυχικούς που τα αποτελέσματα είναι θεαματικά όπως η ευχαρίστηση , η χαλάρωση , η ανακούφιση ,  η ξεκούραση , η ευεξία , η λάμψη των ματιών , η ομορφιά της επιδερμίδας , η χάρη των κινήσεων , η διάθεση για ζωή κ.λπ.

Αυτά όλα γίνονται αντανακλαστικά και ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή . Κατά τον ίδιο τρόπο περίπου η επίδραση της μάλαξης είναι και σε άλλους ιστούς , όργανα και συστήματα. Στο αναπνευστικό με τις πιέσεις και τις πλήξεις γίνεται πολύ φανερή η μηχανική επίδραση των χειρισμών της μάλαξης. Στο πεπτικό σύστημα με τους ειδικούς και κατάλληλους χειρισμούς διευκολύνεται τόσο μηχανικά όσο και αντανακλαστικά με την αύξηση των περισταλτικών κινήσεων του έντερου στην επιτέλεση της λειτουργιάς.

Η μάλαξη εκτός της γενικής επίδρασης πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό βοηθά και ξεχωριστά στους διαφόρους ιστούς , όργανα και συστήματα στην καλύτερη λειτουργιά , διατήρηση , συντήρηση και αποκατάσταση τους όταν αυτή είναι αναγκαία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσοχή στις κακώσεις πλαγίων συνδέσμων!

Θλάσεις : Πως τις προλαμβάνουμε και τις αντιμετωπίζουμε

Προσοχή στις …κόντρες, ο μηνίσκος καραδοκεί!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.