Μάθε γιατί οι σαγιονάρες κάποιες φορές σε κουράζουν!

Μάθε γιατί οι σαγιονάρες κάποιες φορές σε  κουράζουν!

Είσαι χαλαρός με τη σαγιονάρα, δροσίζονται τα πόδια σου και αισθάνεσαι μια χαρά. Όμως κάποιες φορές, ειδικά αν τις φοράς, όλη την ημέρα μπορεί να αισθάνεσαι κουρασμένος και φυσικά το αποδίδεις στις δραστηριότητες της ημέρα, όμως κάνεις λάθος.

Οι σαγιονάρες, οι αγαπημένες πολλών ανδρών το καλοκαίρι δεν είναι και πολύ αθώες. Μάλιστα πολλοί κάνουν το λάθος να τις φορούν και κατά την προπόνηση στο γυμναστήριο, επειδή απλά δροσίζονται. Άλλοι πάλι φτάνουν να οδηγούν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα με σαγιονέρες με αποτέλεσμα να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο!

Ωστόσο τα αποτελέσματα έρευνας της Αμερικανικής Ένωσης Ορθοπεδικών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, αναφέρουν ότι οι σαγιονάρες καταπονούν το σώμα!

Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σαγιονάρα δεν στηρίζει σωστά την καμάρα του πέλματος με συνέπεια να μετατοπίζεται το κέντρο βάρους και να κουράζεται περισσότερο το σώμα.

Σύμφωνα με του αμερικανούς ορθοπεδικούς επιβαρύνεται περισσότερο η μέση και οι γλουτοί του σώματος. Ακόμα μπορεί να προκαλέσουν διάστρεμμα στον αστράγαλο, κατάγματα στα δάχτυλα , πελματιαία απονευρωσίτιδα, καθώς και προβλήματα νεύρων. Ενώ οι σαγιονάρες θεωρούνται υπεύθυνες για την εμφάνιση πελματιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία είναι μια εξαιρετικά επώδυνη φλεγμονώδης κατάσταση.

Οι ειδικοί γιατροί όμως τις απαγορεύουν κατά την διάρκεια της οδήγησης αφού μπορεί να γλιστρήσουν από το πόδι ή ακόμη να σφηνώσουν κάτω από τα πεντάλ και να προκαλέσουν έτσι ατύχημα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...