Μύθος είναι ότι σε ξυπνάει ο καφές το πρωί! (Video)

Μύθος είναι ότι σε ξυπνάει ο καφές το πρωί! (Video)

Ένα βίντεο για την σωστή ώρα κατανάλωσης του καφέ, κάνει το γύρο του διαδικτύου, καταρρίπτονας την πεποίθηση ότι ο πρωινός καφές είναι τονωτικός και διεγερτικός!

Το βίντεο εξηγεί ποιες ωρες ο οργανισμός παράγει τη γνωστή ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, και υποστηρίζει ότι εκείνες οι ωρες με αυξημένη κορτιζόλη είναι ακατάλληλες για να πιούμε καφέ.

Η κορτιζόλη ελέγχει το επίπεδο εγρήγορσης του ανθρώπου. Αν εκείνες τις ώρες που η παραγωγή της είναι αυξημένη, εμείς πιούμε καφέ, επιβραδύνουμε την επίδραση της καφεινης, με αποτέλεσμα και αδυναμία να νιώθουμε αλλά και μεγαλυτερη ανοχή τον καφέ (με αποτέλεσμα να θελουμε όλο και περισσότερη ποσότητα για να τονωθούμε και ως εκ τούτου να καταλήγουμε εξαρτημένοι από την καφεϊνη!)

Τα επίπεδα της κορτιζόλης φτάνουν στην κορυφή μεταξύ των ωρών 8 και 9 το πρωί, οπότε εκείνη η ώρα δεν είναι η πιο κατάλληλη! Επιπλέον, είναι ανεβασμένα γύρω 12.00-13.00 το μεσημέρι και 17:30 – 18:30 το απόγευμα, άρα είναι καλύτερο να μην πιείτε ούτε αυτές τις ώρες της ημέρας.

Επίσης, όταν ξυπνάμε, ο,τι ώρα και να είναι, η κορτιζόλη ανεβαίνει κατά 50%. Χρειάζεται 1 ώρα για να επανέλθει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...