Κοιμηθείτε γυμνοί… κάνει καλό στο αδυνάτισμα και το σεξ!

Κοιμηθείτε γυμνοί… κάνει καλό στο αδυνάτισμα και το σεξ!

Πιτζάμες… φούτερ ή κλασσικές… κάλτσες και ρουχισμός που μόνο για διανυκτέρευση στα παγωμένα Ιμαλάια… απλά και μόνο για τον ύπνο! Οι περισσότεροι …ντύνονται για να κοιμηθούν, ωστόσο αυτή η συνήθεια δεν κάνει καλό, σύμφωνα με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι, όταν  κάποιος κοιμάται γυμνός ωφελείται περισσότερο, αφού βελτιώνει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού του, συσσωρεύει λιγότερο λίπος στη κοιλιά και κάνει …καλύτερο σεξ!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν διατηρείς το σώμα σου ζεστό, σε θερμοκρασία πάνω από τους 21 βαθμούς, τότε αναστέλετε η απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και η αυξητική ορμόνη.

Όσο πέφτει η θερμοκρασία εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη η οποία ενθαρρύνει την απελευθέρωση αυτής της νεανικής ορμόνης που βελτιώνει μέχρι και την αθλητική απόδοση!

Η αυξητική ορμόνη επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματος. Είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών, την οικοδόμηση των μυών, την πυκνότητα των οστών και για την υγιή σύνθεση του σώματος. Οι ζεστές κουβέρτες και τα ρούχα στο κρεβάτι εμποδίζουν την απελευθέρωση της, το οποίο σημαίνει ότι δεν καίγεται λίπος στον ύπνο και ούτε λειτουργεί η νυκτερινή, στη διάρκεια του ύπνου, επισκευή των οστών, του δέρματος και των μυών.

Σε υγιείς συνήθειες ύπνου, καθώς πέφτει η θερμοκρασία του σώματος και η αυξητική ορμόνη ανεβαίνει, η κορτιζόλη μειώνεται. Το σώμα ξεκουράζεται και αναρρώνει πραγματικά μεταξύ 10μ.μ. και 2π.μ., όπου και η κορτιζόλη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Από τις 2 τα ξημερώματα οι επινεφρίδιοι αδένες, ή αδένες άγχους, αρχίζουν να εργάζονται για την παραγωγή κορτιζόλης σε προετοιμασία για την επόμενη μέρα, η οποία βρίσκεται στις κορυφές στις 4 το πρωί και φτάνει το υψηλότερο σημείο της γύρω στις 6. Τα δεδομένα αυτά αναφέρονται για κάποιο άτομο που κοιμάται νωρίς και έχει συνηθισμένο ωράριο εργασίας.

Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υψώνουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, αυξάνουν την όρεξη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

Όταν κοιμάσαι γυμνός μαζί με τη συμβία σου υπάρχει και άλλου είδους ωφέλεια, αφού απελευθερώνεται η feel-good ορμόνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επαφή του δέρματος μέσα από την οικειότητα, ένα μασάζ, τη σεξουαλική επαφή, ή τις αγκαλιές. Επίσης, η ορμόνη οξυτοκίνη συμμετέχει στη σεξουαλική ανταπόκριση και τον οργασμό, εξουδετερώνει το άγχος και την κατάθλιψη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ