Ένα λάθος, υγείας, που κάνουν πολλοί μετά την προπόνηση

Ένα λάθος, υγείας, που κάνουν πολλοί μετά την προπόνηση

Μετά την προπόνηση κάποιοι δεν κάνουν διατάσεις. Αυτό είναι ένα λάθος όμως το μεγαλύτερο λάθος που έχει συνέπειες τις οποίες δεν τις καταλαβαίνεις άμεσα είναι άλλο και έχει να κάνει με την είσοδο σου στα αποδυτήρια.

Μερικοί τελειώνουν την προπόνηση και έτσι ιδρωμένοι όπως είναι, απλά αλλάζουν ένα μπλουζάκι ή πολλές φορές ούτε μπλούζα αλλάζουν και φεύγουν για το σπίτι, για να κάνουν μπάνιο εκεί όπως λένε.

Εδώ είναι το πρόβλημα αφού είσαι ακόμα «τσίτα» από τη γυμναστική, αλλά αυτό είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά από την όποια προπόνησή σου.

Και αυτό γιατί μένοντας αρκετή ώρα με τα ρούχα της προπόνησης, είναι επόμενο ότι τα ρούχα κρατάνε την μυρωδιά του ιδρώτα ενώ το δέρμα σου είναι πιθανό να εμφανίσει σπυράκια ή ακόμα και κοκκινίλες.

Σκέψου ότι κινδυνεύεις ακόμα και από σοβαρές μολύνσεις αφού οι πόροι του δέρματος δεν καθαρίζουν, το σώμα κρυώνει με αποτέλεσμα να μένει η βρομιά στους πόρους του δέρματος, όσο και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις.

Η λογική όσων δεν κάνουν μπάνιο στο γυμναστήριο, αμέσως μετά την προπόνηση είναι «έλα, 10 λεπτάκια θα κάτσω και μετά θα μπω για μπάνιο» αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα 10 λεπτάκια θα γίνουν 20, μισή ώρα, μία ώρα και όταν πλέον μπεις για μπάνιο μετά από 3 ώρες, θα είναι αργά, για το δέρμα σου και γενικά για την υγιεινή του σώματος σου.

Επομένως η λύση είναι μια, να κάνεις απευθείας ντους στο γυμναστήριο. Έτσι καθαρίζει κανονικά το δέρμα, αφού το ζεστό νερό ανοίγει και καθαρίζει του πόρους του δέρματος. Σκέψου ότι ο ιδρώτας σαν υγρό δεν μυρίζει, η μυρωδιά αναδύεται από το σμίγμα που μένει στους πόρους του δέρματος.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ