Μάθε γιατί είναι σημαντική η ...περιφέρεια του μικρούλη σου

Μάθε γιατί είναι σημαντική η ...περιφέρεια του μικρούλη σου

Τελικά η περιφέρεια του μικρούλη σου και όχι το μέγεθος του είναι πιο σημαντική για σένα, την υγεία σου και ίσως και για τις κυρίες! Σύμφωνα με Σουηδούς επιστήμονες ο λόγος είναι απλός και δεν έχει να κάνει με το γνωστό «το μέγεθος δεν έχει σημασία».

Μία σουηδική κλινική μοιράζει δωρεάν ειδικές ταινίες μέτρησης στους νέους άνδρες, ώστε να μπορούν να μετρήσουν το πέος τους, αλλά όχι ως προς το μήκος του, αλλά ως προς την περιφέρειά του σε στύση.

Για την "σωστή" μέτρηση για το μέγεθος πέους, η υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Στοκχόλμης σε συνεργασία με την τοπική Κλινική Σεξουαλικής Υγείας, η οποία ασχολείται με τους νέους έως την ηλικία των 23 ετών, αναφέρει ότι αυτή η πρωτοβουλία είχε σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος της φθίνουσας χρήση προφυλακτικών στη Σουηδία.

Οι άνδρες μπορούν να μετρήσουν το μέγεθος πέους τους για να διασφαλίσουν ότι αγοράζουν το σωστό μέγεθος προφυλακτικού, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

Η ειδικά σχεδιασμένη μεζούρα μετρά την περιφέρεια και όχι το μήκος και διανέμεται δωρεάν στην κλινική από το Δεκέμβριο του 2015. Οι ασθενείς που μπαίνουν στην κλινική και παίρνουν την μεζούρα μπορούν στη συνέχεια να πάνε στο σπίτι τους μαζί με μια σειρά προφυλακτικών, που επίσης διανέμονται δωρεάν, και τα οποία έρχονται σε έξι διαφορετικά μεγέθη περιφέρειας πέους, από 4,9 εκατοστά έως 6,4 εκατοστά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους ενήλικες, η μέση περίμετρος για ένα ερεθισμένο πέος είναι 12-13 εκατοστά.

“Μια κοινή αιτία που σπάει ή γλιστράει και βγαίνει ένα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ότι ο άντρας δεν φοράει το σωστό μέγεθος. Θα πρέπει να μετρήσει την περιφέρεια του πέους του σε στύση, όχι το μήκος και να προμηθεύεται τα κατάλληλα προφυλακτικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Eddie Sandstrom, νοσοκόμος στην εν λόγω κλινική.

Ο κ. Sandstrom δήλωσε επίσης ότι απαιτούνται και άλλες εκστρατείες ευαισθητοποίησης ώστε να “πειστούν” οι νέοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν προφυλακτικά. “Η γονόρροια είναι σε άνοδο, και ο αριθμός των κρουσμάτων χλαμυδίων δεν μειώνεται παρά τις πολλές εκστρατείες ευαισθητοποίησης”, είπε ο ίδιος.

Η μεζούρα μέτρησης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την προώθηση της σεξουαλικής ευαισθητοποίησης των νέων, με πρωτοβουλία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Στοκχόλμης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...